Donald Trump, fanul înfocat al lui Viktor Orban: „Își iubește cu adevărat țara”. Ce spune despre alegerile din Ungaria

Donald Trump, fanul înfocat al lui Viktor Orban: „Își iubește cu adevărat țara”. Ce spune despre alegerile din Ungaria Sursa: arhiva EVZ

Donald Trump are o părere foarte bună despre Viktor Orban, premierul conservator din Ungaria. Acesta va participa alături de Fidesz la alegerile parlamentare programate pentru primăvara anului 2022, iar fostul președinte este cel mai mare susținător.

Fostul președinte al SUA, care ar putea candida din nou în 2024, îl susține cu toate forțele pe liderul politic din Ungaria prin intermediul unei declarații transmise luni, 3 ianuarie.

Trump a rămas impresionat de acțiunile făcute de Viktor Orban și este ferm convins că „își iubește cu adevărat țara și vrea siguranță pentru poporul său”, informează Politico. Fostul președinte a mai povestit despre preferatul lui că „a făcut o treabă puternică și minunată în protejarea Ungariei, oprind migrația ilegală, creând locuri de muncă, comerț și ar trebui să i se permită la următoarele alegeri să continue astfel”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trump și Orban, prieteni la cataramă

Donald Trump și Viktor Orban au o relație de invidiat, cel puțin din punct de vedere formal. La finalul lui 2020, liderul de la Budapesta a declarat că-i ține pumnii candidatului din tabăra republicană, în detrimentul lui Joe Biden, omul democraților. Viktor Orban și-a exprimat de mai multe ori admirația pentru Donald Trump în 2016, la alegerile prezidenațiale.

După ce Joe Biden și tabăra democrată l-au detronat pe Trump, relațiile americano-maghiare s-au răcit din nou. La „Summitul pentru Democrație” organizat de echipa lui Biden, premierul ungar a fost ocolit total.

Orban este criticat de Washington și Bruxelles că se opune diverselor politici, printre care cele migraționiste, pro-LGBT. Acesta este văzut ca un intrus, fiind prieten cu Donald Trump, dar Partidul Fidesz este bine văzut în plan intern, umăr la umăr potrivit celor mai recente sondaje. Peste șase partide s-au întors împotriva Fideszului condus de către Viktor Orban, pentru a ajunge la putere, potrivit B1.