Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în muzica populară din România. Răpus de coronavirus, un solist dădea vina pe colegi după ce se infectase
Doliu în muzica populară din România. Răpus de coronavirus, un solist dădea vina pe colegi după ce se infectase

Doliu în muzica populară din România. Răpus de coronavirus, un solist dădea vina pe colegi după ce se infectase

A murit un solist de muzică populară, din Suceava, George Finiș, după ce s-a infectat cu coronavirus, iar organismul nu a mai răspuns la tratament.

Doliu în muzica populară din România, după ce un cunoscut artist din Suceava a fost răpus de coronavirus. Este vorba despre cântărețul George Finiș, al cărui deces a fost consemnat, sâmbătă dimineața, la Spitalul Județean din Suceava. În vârstă de 61 de ani, suceveanul s-a infectat cu coronavirus, iar starea lui de sănătate s-a agravat de la zi la zi. Mai întâi a stat acasă și s-a aflat sub tratamentul prescris de medicul de familie.

George Finiș nu a mai putut fi salvat de medici

După o săptămână, pentru că problemele s-au acutizat, a ajuns de urgență la spital. Saturația de oxigen îi ajunsese la 80%, așa că mediul de familie a transmis familiei că Gorge Finiș are nevoie de spitalizare. A ajuns la unitatea medicală la data de 25 martie, dar nici aici organismul său nu a răspuns la tratament la Secția de Boli Infecțioase. Pe 31 martie medicii au decis să-i schimbe tratamentul administrat, iar pe 2 aprilie a ajuns la ATI, acolo unde era ventilat non-invaziv, după cum informa Monitorul de Suceava.

Supărat pentru că se infectase din cauza colegilor care nu respectau regulile

La începutul lunii, artistul de muzică populară se afla la Terapie Intensivă Covid, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Era în stare de conștiență și putea să coopereze. El îi învinovățea pe colegii săi, pentru că aceștia nu respectaseră regulile elementare care să prevină infectarea cu coronavirus.

„Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile şi de la unul la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg. Deocamdată mă simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente… Toată lumea îşi dă interesul şi sper să mă duc acasă cât mai repede. Sunt puternic”, povestea George Finiș cu câteva zile înainte ca starea de sănătate să devină alarmantă, ducând în cele din urmă la deces.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.