Evenimentul Zilei > Actualitate > Petrecere cu consecințe dezastruoase. Sărbătoritul a murit la scurt timp, 43 de persoane s-au infectat
Petrecere cu consecințe dezastruoase. Sărbătoritul a murit la scurt timp, 43 de persoane s-au infectat

Petrecere cu consecințe dezastruoase. Sărbătoritul a murit la scurt timp, 43 de persoane s-au infectat

Un om de afaceri și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie și prieteni, apoi a murit la câteva zile, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Petrecere cu consecințe tragice în Italia, una dintre țările grav afectate în ultimul an de pandemia de coronavirus. La data de 20 martie, Carlo Monni, un antreprenor din Cagliari a împlinit 81 de ani și și-a serbat ziua de naștere alături de prieteni și familie. Evenimentul a avut loc la un restaurant din oraș, iar acest lucru a fost posibil pentru că, la acea dată, Sardinia încă se afla în zona albă, așa că nu existau restricții. Deși italianul nu se dădea în vânt după astfel de petreceri, acum a vrut să facă o excepție.

A fost internat de urgență, după ce s-a infectat la propria petrecere. A murit la data de 6 aprilie

Și nu a mai serbat în cadru restrâns, doar alături de familie. Însă, la scurt timp după evenimentul aniversar au început să apară problemele. Omul de afaceri Carlo Monni s-a infectat cu coronavirus și a decedat la data de 6 aprilie, conform presei din Italia, citată de stiridiaspora.ro.

Primele simptome au fost tuse, febră, probleme de respirație. Așa că Monni a ajuns de urgență la spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, pacientul nu a mai putut să fie salvat și a murit. De asemenea, 43 de persoane carea au luat parte la petrecere au contractat virusul. Unele au resimțit puternic efectele infectării și au avut nevoie de spitalizare. Autoritățile din Cagliari au depus eforturi pentru a izola acest focar de infecție.

„Aveam un pic de optimism, mai ales că numărul cazurilor pozitive, din ultimele zile, scăzuse”

„Lui Carlo nu-i plăcea să sărbătorească aniversări, dar de data aceasta, îndemnat de cei dragi, a vrut să facă o excepție. El a avut încredere probabil că eram într-o zonă albă, declarată după atâtea restricții. Aveam un pic de optimism, mai ales că numărul cazurilor pozitive, din ultimele zile, scăzuse. Poate că s-a gândit că este în siguranță, că tocmai primise prima doză de vaccin”, a povestit un prieten al lui Carlo Monni.