Evenimentul Zilei > Sport > Doi luptători MMA, luați pe sus de DIICOT chiar în timpul unei gale. Sunt suspectați pentru că s-ar ocupa cu traficul de droguri
Doi luptători MMA, luați pe sus de DIICOT chiar în timpul unei gale. Sunt suspectați pentru că s-ar ocupa cu traficul de droguri

Doi luptători MMA, luați pe sus de DIICOT chiar în timpul unei gale. Sunt suspectați pentru că s-ar ocupa cu traficul de droguri

Doi luptători MMA au fost luați pe sus de DIICOT, chiar în timpul unei gale, infracțiunea vizată fiind legată de traficul de droguri. Alte trei persoane au fost reținute.

Probleme de natură penală pentru doi luptători din MMA, Alexandru-Ioan Panțuru și Ionuţ Becherutte, care au fost reținuți pentru că sunt suspectați de infracțiunea ce vizează traficul de droguri de risc. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Tulcea, a dispus reținerea a 5 inculpați, printre care se află și cei doi sportivi amintiți.

Doi luptători din MMA au fost reținuți de DIICOT

La data de 1 octombrie, în jurul ore 22:00, la scurt timp după o gală de MMA organizată în Constanța, luptătorii Alexandru Panțuru și Ionuț Becherutte ar fi fost prinși în flagrant în timp ce ar fi tranzacționat 100 grame de cannabis.

Politiștii Antidrog au făcut ulterior percheziții la o cafenea deținută de Panțuru în centrul Bucureștiului, dar și la alte locații din Ilfov și Tulcea, după cum anunță ziaruldetulcea.ro.

Oamenii legii au descoperit:

100 de grame de cannabis.
14 grame de droguri de cocaina
60 de semințe de cannabis,
un adevarat arsenal de foc, 5 pistoale și muniție
un cântar electronic,
21.745 de lei,
15.640 de euro,
120 de lire sterline,
peste un kilogram de tutun,
1.000 de tuburi de hârtie cu filtru pentru confecționarea țigaretelor,
un cuțit tip macetă.

Ce se precizează în comunicatul Tribunalului Tulcea

„Admite propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul teritorial Tulcea. În temeiul art.226 Cod pr. penală cu referire la art.223 alin.2 Cod pr. penală Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Becherutte Ionuţ, cercetat pentru comiterea infractiunilor prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic.

Art. 35 alin.1 Cod penal şi de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011, Caranfil Mălin-Aurelian, Mocanu Dorin-Ionuţ, Panţuru Alexandru-Ioan cercetaţi pentru comiterea infractiunii prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. Art.35 alin.1 Cod penal şi Călin Adrian-Dănuţ cercetat pentru infracţiunea prev. de art.2 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 2 octombrie 2021 şi până la 31 octombrie 2021, inclusiv.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluția emisă de Tribunalul Tulcea.