Evenimentul Zilei > Actualitate > Meciul meciurilor. Kate Middleton și Emma Răducanu la fileu
Meciul meciurilor. Kate Middleton și Emma Răducanu la fileu

Meciul meciurilor. Kate Middleton și Emma Răducanu la fileu

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, s-a întâlnit vineri pe terenul de tenis cu noua regină britanică a tenisului, Emma Răducanu, pentru a sărbători câştigarea de către aceasta a US Open.

Emma Răducanu și Kate Middleton au jucat un meci de tenis împreună la National Tennis Centre din Londra. Partida a avut loc în cadrul unui eveniment dedicat campionilor britanici care au cucerit titlul la US Open.

Răducanu, 18 ani, al cărei tată este român, a devenit celebră în această lună după ce a devenit prima jucătoare britanică învingătoare într-un Turneu de Mare Şlem în ultimii 44 de ani.

Ea şi-a unit forţele cu Kate, soţia nepotului Reginei Elisabeta, Prinţul William, pentru un meci de dublu la un eveniment special, destinat sărbătoririi noilor campioni ai tenisului din Marea Britanie.

Alfie Hewett şi Gordon Reid, câştigătorii probei de dublu în scaun cu rotile la US Open, şi Joe Salisbury, campion la dublu, s-au întâlnit şi ei cu ducesa.

Ea însăşi o jucătoare de tenis pasionată, Kate a calificat drept „uimitoare” victoriile acestor jucători.

Activitatea Federaţiei britanice de tenis se desfăşoară sub patronajul Ducesei de Cambridge, care poate fi văzută adesea în loja regală de la Wimbledon.

Victoria lui Răducanu la US Open, unde jucătoarea a venit din calificări, a fost salutată de Regina Elisabeta.

Evenimentul care a durat 30 de minute a fost transmis online

Programul Lawn Tennis Association (LTA) a fost conceput cu scopul de a inspira tinerele generații de jucători, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani și de a ajuta cât mai mulți copii să se bucure de beneficiile sportului alb, indiferent de condiția socială, sex, sau vârstă.

Evenimentul la care a participat Emma Răducanu și Ducesa de Cambridge a durat 30 de minute și a fost transmis online de BBC și LTA. Înainte de apariția pe terenul de tenis, cele două au avut o discuție relaxată în fața camerelor. De altfel, Kate Middleton este cea care deţine titlul de patron al LTA.

Triumful de la US Open i-a adus sportivei născută dintr-un tată român și o mamă chinezoaică un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Emma Răducanu ar putea sosi în România luna viitoare, odată cu organizarea turneului Transilvania Open, de la Cluj-Napoca, scrie impact.ro.