Evenimentul Zilei > Sport > Veste mare pentru tenisul românesc. Naționala de Fed Cup va reveni în Grupa Mondială. Ajutor indirect primit de la Ungaria
Veste mare pentru tenisul românesc. Naționala de Fed Cup va reveni în Grupa Mondială. Ajutor indirect primit de la Ungaria

Veste mare pentru tenisul românesc. Naționala de Fed Cup va reveni în Grupa Mondială. Ajutor indirect primit de la Ungaria

Naționala de Fed Cup a României va reveni în Grupa Mondială și va disputa în anul 2022 calificările pentru turneul final găzduit de Cehia.

Naționala de Fed Cup a României va reveni în Grupa Mondială. În competiția care acum se numește Billie Jean King Cup, după legendara jucătoare de tenis din America. Astfel, „tricolorele” vor evolua anul viitor în calificările pentru turneul final.

Reprezentanții Federaţiei Internaţionale de Tenis au decis ca echipa naţională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup şi să dispute în anul 2022 calificările pentru turneul final. „Această hotărâre a venit în urma unor schimbări făcute în programul următoarei perioade”, au anunțat cei de la forul internațional.

Ungaria s-a răzgândit și a refuzat să găzduiască turneul

Inițial, Ungaria ar fi trebuit găzduiască turneul final al competiției, la Budapesta, între 1-6 noiembrie 2022. Dar, maghiarii au refuzat să mai facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea. Turneul fusese amânat deja de două ori și în cele din urmă va fi găzduit de Praga.

În aceste condiţii, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a ieșit din competiție, iar locul ei a fost luat de Canada. Naționala „Funzei de Arțar” trebuia să joace în anul 2022 în calificările competiţiei Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit vacant.

Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, și asta pentru că naționala noastră a fost cel mai bine clasată dintre cele care au pierdut în play-off-ul Grupei Mondiale 2021.

Două înfrângeri suferit de naționala de Fed Cup, în acest an, cu Rusia și cu Italia

În luna aprilie a acestui an, la Cluj-Napoca, echipa României, compusă din Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Ruse și Monica Niculescu, ultima fiind în premieră căpitan, a fost învinsă de Italia cu scorul de 1-3. În februarie 2020, România pierduse în fața Rusiei, scor 2-3), tot la Cluj-Napoca, în calificările pentru turneul final din anul 2021.

Calificările pentru turneul final din 2022 se vor disputa în primele luni ale anului, conform site-ul Billie Jean King Cup.