Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi „giganți” revin alături de Maria Șarapova, după ce TAS i-a redus jucătoarei suspendarea pentru dopaj
Doi „giganți” revin alături de Maria Șarapova, după ce TAS i-a redus jucătoarei suspendarea pentru dopaj

Doi „giganți” revin alături de Maria Șarapova, după ce TAS i-a redus jucătoarei suspendarea pentru dopaj

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus rusoaicei Maria Șarapova suspendarea pentru dopaj de la doi ani la 15 luni. În urma aceste hotărâri, doi sponsori puternici se vor întoarce la tenismena de 29 de ani.

Porsche și Nike (cel mai mare producător de echipament sportiv) vor reveni la Șarapova, după ce și-au suspendat parteneriatul cu tenismena, atunci când a fost depistată pozitiv cu meldonium.

„Salutăm decizia TAS şi suntem bucuroşi pentru Maria. Contractul ei nu este terminat. Vom discuta viitoarea colaborare în următoarele zile şi săptămâni”, a anunţat Porsche, într-un comunicat publicat de agenţia rusă Tass.

„Suntem mulţumiţi că Maria va reveni în aprilie în sportul pe care îl iubeşte şi abia aşteptăm să continuăm parteneriatul cu ea şi să ne bucurăm de succesul ei pe teren şi din afara lui”, a precizat Nike.

Pe lângă aceștia, companiile Evian (marcă de apă minerală) și Head (producătorul rachetelor folosite de jucătoare) s-au arătat încântate de decizia TAS de a-i reduce pedeapsa Șarapovei. „Suntem foarte mândri că am rămas în mod corect alături de Maria în aceste vremuri încercate şi dificile”, a declarat preşedintele Head, Johan Eliasch.

Până în acest moment cei de la TAG Heuer nu au reacționat în acest caz.