Evenimentul Zilei > Politica > Document exploziv pe biroul lui Orban! Soacra, milioanele de euro şi DNA. Bombă
Document exploziv pe biroul lui Orban! Soacra, milioanele de euro şi DNA. Bombă

Document exploziv pe biroul lui Orban! Soacra, milioanele de euro şi DNA. Bombă

Liderul Guvernului României, Ludovic Orban, a fost interpelat de omul de afaceri Mohammad Murad cu privire la gravele nereguli din municipiul Mangalia.

Amintim că investitorul libanez Mohammad Murad candidează ca independent la Primăria Mangalia şi a crescut în intențiile de vot.

Aceasta este concluzia unui sondaj publicat miercuri, 17 septembrie, de institutul de sondare ARGUMENT şi realizat pe un eșantion de 1.300 de persoane cu drept de vot.

Conform datelor în care marja de eroare a sondajului este de plus-minus 2,5%, înaintea lui Mohammad Murad (28,7%) se află Cristian Radu (PNL) 33,2%.

După omul de afaceri se situează Zanfir Iorgus (PSD+ALDE+PNȚCD), cu 19,2%, urmat de Ozghiun Menabit (PER) – 6,8%, Dumitru Paris (USR PLUS)- 4,4%, Petru Crăciun (PMP) – 1,4%, Adrian Moldoveanu (UNPR) – 0,7%, Dănuț Moldovan (ProRomania) – 0,4% (nu știu/nu răspund – 5,2%).

Scrisoarea deschisă pentru Orban

„Stimate domnule Prim-Ministru,

Doresc să va aduc la cunoștință pe această cale situația dezastruoasă în care se află municipiul Mangalia, fapt de natură să lipsească locuitorii acestei localități de orice speranța și încredere în viitor.

Doresc să trag un semnal de alarmă și să va adresez câteva întrebări la care cetățenii Mangaliei sunt îndreptățiți să afle răspunsul dumneavoastră sincer.

Pornind de la premisa corectitudinii dumneavoastră, vă întreb, domnule prim-ministru, dacă aveți cunoștință despre următoarele situații și fapte:

1. Conturile Primăriei Mangalia sunt în prezent blocate din cauza managementului defectuos al actualului primar.

2. Primăria Mangalia datorează penalități de circa 5-7 milioane euro, că urmare a nepunerii în aplicare a unor hotărâri judecătorești de către actualul primar.

3. Curtea de Conturi a constatat grave nereguli privind derularea lucrărilor de refacere a trotuarelor din Mangalia și a decis înaintarea raportului de control către DNA.

4. Municipiul Mangalia a pierdut mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene nerambursabile din cauza neplății cofinanțării aferente de către Primăria Mangalia.

5. În municipiul Mangalia au fost închise toate bazele sportive, au fost încetate toate activitățile culturale, iar primăria nu s-a mai implicat în susținerea învățământului și sănătății, pe motivul lipsei fondurilor în bugetul local.

6. Primăria Mangaliai se află în procedura de executare silită că urmare a neplății unor datorii către terți, riscând pierderea mai multor proprietăți.

7. Existența mai multor dosare pe rol privind activitatea actualului primar al Mangaliei, care sunt blocate de ani de zile de către instituțiile abilitate, fără să existe vreun interes din partea instituțiilor statului de a opri jaful din administrația locală a municipiului Mangalia.

8. Declarația de avere a actualului primar al Mangaliei ridică multe semne de întrebare cu privire la donațiile primite de către acesta de la soacră-sa, donații în terenuri valorând milioane de euro.

9. Câștigurile la jocurile de noroc înscrise în declarația de avere a actualului primar al Mangaliei, nu au fost verificate de către instituțiile abilitate privitor la realitatea sumelor și a locurilor în care au fost câștigate.

10. Metodele de șantaj aplicate în orașul Mangalia de către actualul primar afectează mediul de afaceri, investițiile necesare pentru oraș și în special cele care duc la crearea de locuri de muncă.

În final va întreb, domnule prim-ministru, dacă ați fi un simplu cetățean al municipiului Mangalia, l-ați vota pe actualul primar al Mangaliei pentru încă un mandat chiar dacă vă este coleg de partid?

În orice moment vă putem pune la dispoziție acte doveditoare. Dr. Mohammad MURAD”, se arată în scrisoare deschisă trimisă lui Ludovic Orban.

foto: Mohammad Murad