Evenimentul Zilei > Actualitate > Accidentul din Apuseni. Doctorul Radu Zamfir descrie momentul când a VĂZUT MOARTEA
Accidentul din Apuseni. Doctorul Radu Zamfir descrie momentul când a VĂZUT MOARTEA

Accidentul din Apuseni. Doctorul Radu Zamfir descrie momentul când a VĂZUT MOARTEA

Supravieţuitorii accidentului din Apuseni au povestit despre clipele cumplite prin care au trecut.

Doctorul Radu Zamfir, cel care a scăpat cu cele mai puţine răni în urma impactului, a mărturisit că a avut "o senzaţie de moarte iminentă".

"Am urcat în acelaşi avion în care urcasem de sute de ori fără a-mi trece prin cap că se poate întâmpla ce s-a întâmplat. Lucrurile s-au desfăşurat foarte repede. Am văzut vârful copacilor şi am avut o senzaţie de moarte iminentă. După impact, am avut şi eu pierdere de conştienţă şi a fost al doilea moment în care am avut senzaţia de spectator la propria moarte. Am văzut cum combustibilul ţâşnea din aripă şi pur şi simplu judecam că o să luăm foc. Primul lucru m-am evaluat pe mine să văd dacă am ceva leziuni, după care i-am scos pe ceilalţi colegi din avion. Am ajuns şi la Adrian Iovan. Era prins în ruinele avionului. Am încercat să îl descarcerez cu instrumentarul din trusa de chirurgie. Piciorul îi era prins. Pe Aura Ion am extras-o din avion şi am întins-o la o distanţă de siguranţă", a spus Radu Zamfir.

Colegul său, doctorul Adrian Ianceu stătea chiar în spatele pilotului Adrian Iovan şi a văzut încercările acestuia de a ridica avionul.  

"Am auzit la un moment dat cum se despind bucăţile de gheaţă de pe elicea din dreapta. La un moment dat a coborât, ieşind din ceaţă. Moment în care am văzut în faţa avionului culmea muntelui. A reuşit să ridice puţin avionul deasupra crestei şi să evite poate un impact care ar fi putut fi fatal pentru noi toţi. Ulterior, avionul a început să piardă altitudine. În momentul în care am văzut vârful copacilor că se apropie de noi, a fost momentul în care am realizat că poate totuşi nu va reuşi să înalţe avionul şi am realizat că probabil ne vom prăbuşi", îşi aminteşte Ianceu.

El îl consideră pe Iovan un erou, deoarece a reuşit să îi salveze pe patru dintre ei.

"Am avut încredere în Adrian Iovan că într-un fel sau altul va face tot posibilul ca să ne salveze pe noi şi pe el. A reuşit. Patru suntem aici, unul este în spital. Din toată această tragedie, eroul care nu a abandonat lupta a fost Adrian Iovan", a mai spus doctorul Adrian Ianceu.
În ultimele zile au mai fost publicate imagini noi cu Aura Ion, precum și o înregistrare video cu tânăra în timp ce se joacă cu un cățeluș. Memoria studentei cu grad de locotenent este ținută vie pe pagina ”Respect Aura Ion! Eroii nu mor niciodată!”
CLICK pe colaj pentru a vedea GALERIA FOTO:

Citiţi mai mult: VIDEO și noi IMAGINI cu studenta Aura Ion au fost publicate de PRIETENI | GALERIE FOTO
Citiţi mai multe:

  • TRAGEDIA DIN APUSENI. GALERIA EROILOR care şi-au riscat viaţa PE GRATIS. Doctorul care era în CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ în timpul misiunii
EDITORIAL EVZ.RO: Respect, Aura Ion!

Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI

CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion:

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

CITIȚI ȘI:
  • DEZVĂLUIRI. Concluzii ruşinoase despre operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic
  • Tatăl AUREI ION: Trebuie să se ajungă la concluzia că morții sunt de vină
  • Fiica lui Adrian Iovan, despre cum au organizat autorităţile acţiunile de salvare: "Mă găsesc într-o situaţie în care mi-e teamă să răspund"
  • Copilotul lui Adrian Iovan: ”Nu mai zbor cu hârburi!”. Răzvan Petrescu a ieşit din spital
  • DETALII CUTREMURĂTOARE despre accidentul aviatic din Apuseni! Medicul Sorin Ianceu: Aura ne spunea ca îi este frig, că nu poate respira. Iovan ne striga continuu – VIDEO
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. Tiberiu Niţu: Ancheta are în vedere şi MINIŞTRI
  • Adrian Iovan, EROU sau VINOVAT în Apuseni? Posibile greşeli şi MINUNEA făcută de pilot
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: