Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ pentru DNA. Ce a HOTĂRÂT CSM în privința PROCUROAREI apropiate de KOVESI
LOVITURĂ pentru DNA. Ce a HOTĂRÂT CSM în privința PROCUROAREI apropiate de KOVESI

LOVITURĂ pentru DNA. Ce a HOTĂRÂT CSM în privința PROCUROAREI apropiate de KOVESI

Procurorul Florentina Mirică își va înceta activitatea la DNA și va reveni la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a decis, luni, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central a doamnei procuror Florentina Mirică, începând cu data 01 decembrie 2018, şi revenirea acesteia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, începând cu aceeaşi dată”, se arată în decizia CSM.

Pe 24 octombrie, Secţia pentru procurori a CSM a constatat încetarea delegării procurorului Florentina Mirică din funcţia de conducere deţinută în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea de drept a delegării în funcţia de procuror-şef al Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Florentinei Mirică, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central, începând cu data de 23 octombrie”, se arată în decizie.

În luna iunie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM respingea o acţiune disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Florentinei Mirică.

Acţiunea disciplinară fusese formulată pentru săvârşirea abaterii prevăzute de articolul 99 lit.era j) din Legea 303/2004 – „nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii”.

Acţiunea disciplinară în care a fost vizată Florentina Mirică a fost începută în anul 2016.

Aceasta a fost însoţită în mai multe rânduri la audierile de la CSM de fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, conform Agerpres.