DNA clasează dosarul ANRP. Finanțatorul CS U Craiova scapă de acuzații

DNA clasează dosarul ANRP. Finanțatorul CS U Craiova scapă de acuzații Mihai Rotaru. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mihai Rotaru, finanțatorul CS U Craiova, scapă de dosarul ANRP început în 2015, acesta fiind clasat de DNA pe 19 decembrie 2020.

Finanțatorul CS U Craiova, Mihai Rotaru, a primit decizia finală în dosarul ANRP: clasat de DNA.

Dosarul viza o „manevră” a ANRP prin care statul ar fi fost păgubit cu sute de milioane de lei.

DNA a clasat dosarul considerând că faptele incriminate nu au constituit fapte penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Rotaru, finanțatorul lui CS U Craiova, figura ca suspect încă din 2015 când a fost deschis dosarul inițial.

Alături de el, și deputatul Cătălin Teodorescu a ajuns la DNA pentru a fi audiat în 2015.

Dosarul presupunea că ANRP ar fi plătit despăgubiri în valoare de 109 milioane de lei către Mihai Rotaru, pentru un teren din Pitești.

Menționăm că la acea vreme, Comisia ANRP era condusă de Crinuța Dumitrean.

Dosarul a fost clasat încă de pe 19 decembrie 2020. Cea care l-a clasat este procuroarea Gabriela Albu, de la Secția de combatere a corupției.

Ordonanța de clasare a dosarului ANRP

„Din probatoriul administrat in cauza nu au rezultat date si indicii in ceea ce priveste existenta vreunei conivente intre cesionarul drepturilor litigioase si membrii Comisiei Centrale, precum si intre cesionar si evaluator.

Astfel, nu au fost identificati martori si nici nu au putut fi administrate alte mijloace de proba.  Nu s-au confirmat eventuale intalniri care au avut loc intre csionar si evaluator sau membrii Comisiei Centrale.

Niciunul dintre inculpati nu a declarat faptul ca il cunosteau pe Rotaru Mihai, nici evaluatorul impreuna cu care s-a intalnit.

Intilnirea a avut loc doar pentru a-i pune la dispozitie documentatia necesara realizarii evaluarii.

Totodata, nu putem aprecia ca fiind o dovada indubitabila de vinovatie disproportia dintre valoarea despagubirilor acordate in alte dosare de despagubire in raport cu despagubirile acordate in cazul dosarului cu nr. 46076/CC.

Nici in ceea ce priveste vinovatia evaluatorului raportat la participatia sa in calitate de complice la savarsirea de catre membrii Comisiei Centrale a infractiunii de abuz in serviciu, probatoriul administrat nu poate dovedi dincolo de orice indoiala intentia frauduloasa a acestuia in actiunea de evaluare a bunului, in scopul asigurarii unui beneficiu in favoarea cesionarului”, se arată în ordonanță emisă de DNA, conform Luju.