DNA, descinderi în forță la ANRP. Noi probleme pentru Clanul Becali?

DNA, descinderi în forță la ANRP. Noi probleme pentru Clanul Becali?

DNA a efectuat percheziții joi seară la sediul ANRP și a luat la audieri mai multe persoane. Un vicepreședinte al ANRP este vizat, iar dosarul pare să aibă legătură cu Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi.

Un vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi mai multe persoane sunt audiaţi, joi seară, la DNA într-un dosar de corupţie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Conform surselor citate, joi, "procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la sediul ANRP. Potrivit altor surse judiciare, ar fi vizată Claudița Selăvărdeanu, care ocupă funcția de vicepreședinte al ANRP".

"Claudița Selăvărdeanu, actualul vicepreședinte ANPR, a fost consiliera fostului prefect de Ilfov, Dan Cornel Baranga. Aceștia, pe vremea când lucrau la Prefectura Ilfov, au validat dosare de despăgubiri ale lui Gheorghe Stelian și Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali", susține universul.net.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, mai multe persoane au fost duse la audieri.

DNA, ANRP și dosarul Becali

Aceste descinderi ar avea legătură cu dosarul în care "Gigi Becali a fost pus sub acuzare, fiind acuzat de spălare de bani. Gigi Becali și nepotul sau, Vasile Geambazi, au fost puși sub acuzare pentru spălare de bani, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2014-2019", după cum au anunțat procurorii DNA la finalul lunii noiembrie 2019.

"Evaluatorul desemnat de A.N.R.P. ar fi întocmit un raport de evaluare cu încălcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat în apropiere de mun. București, care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, sumă reprezentând un folos necuvenit în beneficiul celor doi oameni de afaceri.

Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii.

De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar", se anunța printr-un comunicat DNA.