Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii caută documente de urbanism care privesc construcția de vile pentru copiii primarului. Printre documente se numără și autorizațiile de construire emise pentru fiul și fiica primarului.

Nicolae Robu a confirmat că DNA a efectuat o percheziție dar a comentat că nu este nimic dramatic. „N-a fost nicio percheziție, nicio descindere în forță a polițiștilor și a procurorilor DNA. Pur și simplu, mai de dimineață s-au prezentat doi procurori de la DNA care mi-au prezentat o adresă și mi-au și explicat conținutul acesteia. Se cereau documente despre parcă opt autorizații de construcție și un proiect de HCL pentru un PUD și certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit personal ca să poată discuta personal cu cei de la Direcția de Urbanism, pentru că la o altă solicitare pentru alte autorizații de construcție, nu s-au dat din prima toate documentele cerute și a fost nevoie să revină. Ca să nu se mai întâmple așa, au venit personal ca să le explice ce le trebuie”, a spus edilul.

Din primele informații cel care a depus denunț penal pe numele primarului este chiar un fost angajat al Primăriei Timișoara.

Cazul primarului din Timișoara nu este pentru prima dată în atenția DNA. Într-o înregistrare a unei ședințe din interiorul DNA, Laura Codruța Kovesi vorbea despre ”decaparea” instituțională a Primăriei Timișoara, într-un dosar care se referă la vînzarea unor imobile ale Statului Român.