Evenimentul Zilei > Actualitate > Djokovic reținut, din nou, de autoritățile australiene
Djokovic reținut, din nou, de autoritățile australiene

Djokovic reținut, din nou, de autoritățile australiene

Tenismenul sârb Novak Djokovic a fost reținut de autoritățile australiene și condus înapoi în centrul de carantină unde a fost reținut și prima dată. Avocații săi au făcut apel, iar acesta se va judeca duminică.

Novak Djokovic a ajuns sâmbătă dimineață într-un centru special pentru imigranți, la același hotel în care a fost reținut și prima dată. În centrul respectiv se mai află alte 33 de persoane care solicită azil sau sunt în izolare Covid.

Astfel, va fi o a doua perioadă de detenție pentru Djokovic, care și-a petrecut primele patru nopți în Australia în detenție la hotel, înainte ca un judecător să-l elibereze. Referitor la apelul de duminică de la Curtea Federală, trebuie decis dacă dosarul va fi judecat de un singur judecător sau de un complet de trei judecători. Presa australiană relatează că dacă vor fi trei judecători, ministrul pentru Imigrație, cel care a decis anularea pentru a doua oară a vizei sportivului, nu va avea alte căi de a contesta sentința.

De ce se tem autoritățile australiene

Lui Novak Djokovic i-a fost anulată viza de intrare, dar jucătorul a reușit să revoce decizia în instanță. Asta, după ce a fost reținut timp de 4 zile într-un hotel pentru imigranți din Melbourne. Însă, conform legilor australiene, ministrul Imigrației dispune de o prerogativă excepțională prin care poate să-i anuleze din nou viza lui Djokovic trecând peste sentința din justiție.

Vineri, ministrul Alex Hawke și-a anunțat decizia de a-i anula pentru a doua oară viza lui Novak Djokovic.

Acum, tenismenul trebuie să se prezinte în fața oficialilor autorităților pentru imigrație pentru un interogatoriu.

Într-un document de 10 pagini depus la instanță, ministrul Alex Hawke argumentează că „prezența continuă a lui Novak Djokovic în Australia poate duce la creșterea sentimentului anti-vaccinare” sau chiar la „tulburări civile”, pe fondul anulării vizei.

Audierile în instanță vor fi reluate duminică dimineață, de la ora 9.00, dar procesul se va muta la Curtea Federală.

În cazul în care Djokovic va câștiga apelul v putea să joace la să joace, luni, la Australian Open.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: