Disponibilizări masive în industria alimentară

Disponibilizări masive în industria alimentară

Cel puţin 10-15% dintre cei 175.000 -190.000 de salariaţi din industria alimentară ar putea fi disponibilizaţi în acest an, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.

Acesta a arătat că şi multinaţionalele vor fi printre companiile care vor da afară angajaţi.        "Multinaţionalele de regulă au cumpărat mai multe puncte de lucru în România, cu care au câştigat  cotă de piaţă, iar  după ce au  recuperat investiţia au început să transfere activităţile într-o singură  unitate",  a spus Frumosu.      

Reprezentantul Federaţiei a mai arătat că în sectorul procesării cărnii şi laptelui  firmele vor renunţa la un schimb de lucru, pe fondul scăderii vânzărilor.   Modelul Kraft

Preşedintele FSIA a amintit de exemplul Kraft, care va  muta fabrica de ciocolată  din  Braşov în Bulgaria, iar  440 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.      

"Acum suntem în negocieri pentru pachetul  salarial compensatoriu şi vom face acţiuni în  Braşov dacă nu  reuşim",  a  continuat  preşedintele federaţiei.      

Dragoş Frumosu a precizat că există în industria alimentară circa 1.000 de angajaţi care lucrează doar atunci când îi cheamă compania iar în acest moment stau acasă cu 75% din salariu. 

Citiţi şi Ultimatum pentru salariaţii Kraft

Ne puteți urmări și pe Google News