Discursul şocant al lui Nigel Farage împotriva românilor. Urmaşul hughenoţilor explică de ce nu îi suportă pe muncitorii veniţi din Estul Europei VIDEO

Discursul şocant al lui Nigel Farage împotriva românilor. Urmaşul hughenoţilor explică de ce nu îi suportă pe muncitorii veniţi din Estul Europei VIDEO

Unul dintre principalii arhitecţi ai Brexitului, controversatul politician Nigel Farage, reuşea, nu cu mult timp în urmă, să-i şocheze pe londonezi afirmând în cadrul unui interviu radiofonic că nu şi-ar dori să locuiască lângă nişte imigranţi din România. Opinia exprimată de Farage în 2014 a revenit în actualitate, zilele acestea odată cu surprinzătorul rezultat al referendumului organizat în Marea Britanie pe tema rămânerii sau părăsirii Uniunii Europene.

Potrivit ibtimes.co.uk, consilierul de imagine al lui Farage a încercat, de mai multe ori, să oprească interviul radiofonic realizat live de LBC, în cadrul căruia politicianul vărsa declaraţii xenofobe pe bandă rulantă.

Liderul formaţiunii eurosceptice UKIP (Partidul pentru Independenţa Regatului Unit) opinia că numărul infracţiunilor comise se români este uriaş şi că, într-adevăr, aşa cum afirmase şi anterior, ar fi îngrijorat dacă nişte români s-ar muta în “casa de alături”.

“Am fost întrebat dacă aş fi în alertă în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Am răspuns că dacă locuieşti în Londra, cred că sunt motive de îngrijorare”, a precizat Farage în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul James O'Brien, încercând să explice că o astfel de temere nu înseamnă neapărat că are ceva împotriva imigranţilor. “Nu demonizez pe nimeni. Condamn clasa politică pentru că a deschis larg porţile şi a permis să se întâmple astfel de lucruri”, explica Farage.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când O'Brien l-a întrebat care ar fi diferenţa între nişte vecini români şi unii din Germania, făcând referire la faptul că cea de-a doua soţie a politicianului este nemţoaică iar pentru copiii lor engleza este abia a doua limbă, Farage a dat un răspuns ambiguu - “Doar ştii care e diferenţa”.

Farage, care este şi europarlamentar, spunea recent că politica Uniunii Europene este de lăsa uşile larg dschide pentru sute de milioane de indivizi care - cu bulgarii şi românii în frunte- dau năvală pe piaţa muncii din Regatul Unit.

"Îmi place Europa. Este un spaţiu superb. Sunt căsătorit cu o germană. Am muncit pentru societăţi europene. Îmi place cultura europeană. Dar urăsc steagul. Urăsc imnul. Urăsc instituţiile", mai spunea Farage.

După ce 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexitului şi mai ales după atitudinea oţărâtă a Bruxelles-ului, tonul lui Farage a devenit şi mai agresiv (cel puţin de la tribuna Parlamentului European).

"Știu că cei mai mulți dintre voi nu au făcut o muncă adevărată în toată viața lor, nu au lucrat în economia reală, în comerț nu au creat un loc de muncă. (…) Am venit aici acum 17 ani și am spus că vreau să conduc campania care să scoată Marea Britanie din UE și ați râs de mine. Nu mai râdeți acum, nu? Voi, ca proiect politic, sunteți în starea de negare. Sunteți în negare pentru că nu vedeți că moneda voastră se prăbușește. Sunteți în negare când nu observați că apelul doamnei Merkel de anul trecut, care a cerut imigranților să treacă granița, a condus la diviziuni majore între țări", a le-a spus europarlamentarulUKIP colegilor săi de la Bruxelles.

"Dar cea mai mare problemă pe care o aveți este că ați impus asupra britanicilor și celorlalți oameni din Europa o Uniune, pe ascuns, fără să le spuneți nimic. Ce s-a întâmplat joia trecută a fost un rezultat seismic. Ce au făcut oamenii obișnuiți, care au fost oprimați și care și-au văzut standardele de viață cum cad, a fost să respingă multinaționalele, băncile și au zis: ne vrem țara înapoi, granițele, vrem să fim o țară independentă și normală", a conchis Farage.

Urmaş al hughenoţilor (cel puţin după nume), politicianul britanic are 52 de ani şi patru copii din două mariaje diferite. Cea de-a doua sa soţie, de origine germană, îi este totodată şi secretara sa parlamentară, politicianul explicând că nimeni altcineva nu ar fi putut să facă asta pentru el. Farage a fost diagnosticat în 1986 cu cancer testicular, motiv pentru care ulterior i-a fost îndepărtat testiculul stâng pentru ca boala să nu se răspândească şi la alte organe. Potrivit wikipedia, unul dintre străbunicii lui Farage s-a născut într-o familie de germani care şi-au părăsit ţara natală prin secolul al XIX-lea pentru a se stabili la Londra.