Evenimentul Zilei > Economie > Din ce se fac banii. Bunuri contrafăcute și declarații vamale false
Din ce se fac banii. Bunuri contrafăcute și declarații vamale false

Din ce se fac banii. Bunuri contrafăcute și declarații vamale false

Zeci de mii de prezervative contrafăcute și alte bunuri falsificate au fost descoperite de vameși într-un container sosit din China.

Inspectorii vamali din Constanța au descoperit într-un container sosit din China aproape 50.000 de seturi de prezervative contrafăcute . Prezervative și baterii contrafăcute urmau să ajungă la o firmă din Afumați, conform Digi 24. Inspectorii au reţinut 48.900 seturi de prezervative, din care 48.540 erau nedeclarate.

În același timp, au fost reținute peste 460.000 de baterii susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărci cunoscute. Dintre aceste baterii peste 70.000 erau nedeclarate.

Bateriile și prezervativele , despre care există suspiciunea că ar contrafăcute, precum și bunurile nedeclarate au o valoare totală de aproximativ 1.626.800 lei.Toate acestea au fost găsite în urma unui control făcut asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în comuna Afumați, județul Ilfov.

Crește numărul de bunuri contrafăcute

În data de 10.05.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani. Acesta conducea un autocamion și transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, încălțăminte din Grecia pentru o societate comercială din Ungaria.

În urma verificărilor preliminare efectuate, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea mărfii transportate, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

În acest sens, autocamionul a fost condus la sediul Direcţiei Regionale  Vamale Craiova, pentru efectuarea de verificări suplimentare și inventariere a tuturor bunurilor transportate.

În urma inventarierii a rezultat o cantitate de 9.712 articole de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 2.913.600 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.