Dietă cu ingrediente care eliberează dopamina sau „hormonul fericirii”. Cum funcționează şi în cât timp slăbeşti

Dietă cu ingrediente care eliberează dopamina sau „hormonul fericirii”. Cum funcționează şi în cât timp slăbeşti

Bucătarul-șef Tom Kerridge a pierdut aproximativ șaptezeci de kilograme în trei ani. Dieta lui se adresează în primul rând oamenilor pofticioşi şi oferă o serie de rețete bazate pe ingrediente care promovează eliberarea dopaminei, cunoscută mai mult ca „hormonul fericirii”.

Această metodă, ușor de urmat, garantează o modalitate sigură de a pierde în greutate fără a renunța la buna dispoziție. De fapt, majoritatea oamenilor consideră că este dificil să urmeze o dietă pe termen lung din cauza simțământului de tristețe generat de absența alimentelor preferate. 

Retetele lui Tom Kerridge, totuși, se bazează pe ingrediente care eliberează așa-numitul "hormon al fericirii" din creier, dopamina. "Eroii de dopamină" sunt: ouă, carne de vită, pui și curcan, chiar şi ciocolată. Este recomandat celor care încep această dietă să elimine alcoolul și reducerea hidratilor pentru a acorda prioritate proteinelor, fructelor și legumelor proaspete, puteți combina o alimentație sănătoasă, cu plăcerea unui fel de mancare delicios, trebuie doar să fiţi inventivi. 

Eficacitatea dietei se bazează pe faptul că, crescând producția de dopamină, ajută la starea de spirit deoarece are o influență directă asupra  creierul stimulând satisfacţia şi plăcerea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce trebuie să mâncaţi pentru a stimula dopamina?

Dieta include produse lactate precum lapte, brânză și iaurt; carne neprelucrată, cum ar fi carne de vită, pui și curcan; pești bogați în omega 3, cum ar fi somonul și macrou; ouă, fructe și legume, în special banane; fructe uscate, cum ar fi migdale și nuci; ciocolată neagră.

Cei care aleg dieta sunt sfătuiți să evite alcoolul, cafeina si zaharul. Trebuie să elimine complet alimentele bogate în amidon. În plus față de tipul de hrană care trebuie consumată, dieta oferă câteva sfaturi pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare. De exemplu, este recomandabil să aveți mese regulate, pentru a preveni apariția bruscă a hormonilor și pentru a ajusta mai ușor pofta de mâncare. 

Regularizarea meselor reduce, de asemenea, posibilitatea de a mânca prea mult seara. Un alt sfat util poate fi consumul de proteine ​​mai slabe pentru micul dejun, cum ar fi ouăle, somonul afumat, macrou sau iaurtul bogat în proteine ​​cu nuci, semințe sau fructe.  

Pentru cei care aleg să nu elimine complet carbohidrații amidonici, este util să vizați carbohidrații cu conținut scăzut de glicemie, cum ar fi pâinea de secară sau terciul. Acestea din urmă ajută nivelul glicemiei să rămână stabil, ceea ce are un efect pozitiv și liniștitor asupra apetitului. 

Este important să se prefere grăsimi sănătoase, cum ar fi grăsimi mononesaturate și polinesaturate, găsite în uleiurile de măsline, de floarea soarelui, ulei de susan și de canola, precum și avocado, nuci, seminte de in şi pestele gras, cum ar fi hering, ton proaspăt și păstrăv. 

La prânz și cină, cel mai bun lucru este să consumați alimente cu proteine, carne de pui, linte, leguminoase, pește sau carne slabă. Verificați întotdeauna calitatea alimentelor pe care le mâncaţi, reduceţi alimentele prea sărate, prăjituri puţine și asigurați-vă că mâncaţi de cinci ori pe zi - trei mese principale și două gustări.  Dincolo de alimentație, dieta recomandă și creșterea activităților, cum ar fi yoga, care ajută la creșterea nivelului de dopamină, potrivit tpi.it.

Înainte de a-și deschide propriul restaurant, Tom a lucrat ca bucătar-șef la Rhodes Square, precum și la unele dintre cele mai renumite restaurante din Marea Britanie - Odettes din Londra, Bellamys Dining Room, Great Fosters din Surrey,  Stephen Bull și The Capital. El este acum patronul  bucatariei cu 2 stele Michelin, "The Hand and Flowers in Marlow". Este foarte cunoscut în Marea Britanie deoarece apare frecvent la TV cu statulul de "veteran al bucătăriei dar şi ca și mentor".