Tipuri de brânză în saramură și dieta pe care poți să o urmezi cu ajutorul lor

Tipuri de brânză în saramură și dieta pe care poți să o urmezi cu ajutorul lor Cea mai bună brânză în saramură. Te poate ajuta să fac tranziția la o dietă vegană. Sursa foto: Dreamstime

Brânza în saramură a fost subiectul unui studiu realizat de cercetători. Acestea sunt cele mai sănătoase atunci când vorbim despre această gamă de produse. Mai mult, ele te pot ajuta să treci de la o dietă bogată în carne, la una mai ușoară.

Brânza este un preparat extrem de popular la noi în țară, însă cea în saramură a câștigat teritoriu din ce în ce mai mult. Recent, cercetătorii britanici au studiat preferinţele gustative ale şoarecilor în materie de brânză. Nu mică le-a fost mirarea când au văzut că micuțele rozătoare se dau în vânt după cereale și fructe, nu după cașcaval. Mai mult decât atât, șoarecii se feresc de alimente cu miros puternic.

Specialiștii spun totuși că brânză ar putea fi o atracție pentru rozătoare, mai ales cea cumpărată din comerț. Producătorii nu țin cont de tradiții și accelerează procesul tehnologic. Din „Cartea Roșie” a brânzeturilor fac parte mai multe sortimente, printre care caşcavalul din Georgia, Osetia sau caşcavalul Imeretian.

În ceea ce privește brânza în saramură, cele mai sănătoase sunt mozzarella, suluguni sau cașcavalul în saramură. Ele sunt mai recomandate comparativ cu brânza în procesul căreia se folosește cheag din comerț

Ne puteți urmări și pe Google News

Brânza în saramură, recomandarea specialiștilor

Atunci când vine vorba de recomandări în materie de brânză, cercetătorii britanici le recomandă pe cele în saramură. Una dintre ele este mozzarella. Acest preparat este popular și în România. Se folosește la pizza, la sandwich-uri, în salate sau pe platouri. Mozzarella provine din Italia și este preparată din lapte de bivoliță. Produsul a fost reinterpretat și acum se prepară și din lapte de vacă, însă italienii numesc această brânzo „floare de lapte”. Concentrația sării din acest produs este de 5%.

Mozzarella, cea mai populară brânză în saramură

Mozzarella, cea mai populară brânză în saramură. Sursa foto: Dreamstime

O altă brânză în saramură este suluguni. Ea se prepară din lapte de oaie, de capră, de vacă, de bivoliţă sau un amestec al acestora. Suluguni nu ar trebui să se sfărîme şi să aibă un gust amar. Dacă este aşa, atunci producătorii au încălcat tehnologia clasică de preparare. Acest tip de brânză se prepară din lapte, drojdie și produs enzimatic. Concentrația sării ajunge și la 7%.

Cașcavalul în saramură este un preparat popular în bucătăriile balcanice, moldovenești, dar și în Ucraina. El se prepară din lapte, drojdie și cheag bacterian. Ea are o suprafață netedă, fără fisuri.

Specialiștii spun că atunci când vorbim despre brânza în saramură, în componența ei nu trebuie să se găsească grăsimi vegetale. De asemenea, ei spun că brânza poate fi folosită în anumite diete și te poate ajuta să faci tranziția de la alimente grele, bazate pe carne, la un regim alimentar mai lejer. Brânza conține multe proteine, astfel făcând tranziția mai ușoară, potrivit noi.md.