Evenimentul Zilei > EVZ Special > Diana Şoşoacă: Am fost luată cu un pistol la tâmplă şi cu un cuţit la gât. Exclusiv EVZ
Diana Şoşoacă: Am fost luată cu un pistol la tâmplă şi cu un cuţit la gât. Exclusiv EVZ

Diana Şoşoacă: Am fost luată cu un pistol la tâmplă şi cu un cuţit la gât. Exclusiv EVZ

În prima parte a interviului realizat de Dan Bittman cu Diana Şoşoacă pe EVZ Play, senatoarea independentă a dezvăluit care a fost una dintre cele mai crunte experienţe din viaţa.

Diana Şoşoacă: Am fost luată cu un pistol la tâmplă şi cu un cuţit la gât. Exclusiv EVZ.  În prim-plan apare o luptă în instanţă pentru retrocedări şi o grupare care a ameninţat-o cu moartea pe Diana Şoşoacă.

Diana Șoșoacă a vorbit și de momentele în care a fost bătută

Conform celor dezvăluite de senatoarea independentă, indivizii (n.r. – al căror nume nu a fost dezvăluit) au răpit-o de pe stradă, după care i-au pus pistolul la tâmplă şi cuţitul la gât.

Scopul acestor ameninţări era legat de obţinerea unor acte-cheie în procesul pentru retrocedări. „Am fost luată de pe stradă cu un pistol la tâmplă şi cu un cuţit la gât pentru nişte retrocedări. Le-am spus că nu le dau niciun act.

Diana Şoşoacă: Am fost luată cu un pistol la tâmplă şi cu un cuţit la gât

Apoi am găsit toţi moştenitorii şi i-am pus pe capul lor, să-i despăgubească pe toţi. La ora asta, unii dintre cei mai săraci oameni din cătunul ăla şi-au schimbat viaţa datorită negocierilor mele. Ani de zile am fost supărată pe ceilalţi că nu erau ca mine…

Toată viaţa m-am luptat cu autorităţile. Era culmea ca din locul în care sunt acum să nu lupt până la capăt”, a spus Diana Şoşoacă în interviul realizat de Dan Bittman pentru EVZ Play. Totodată, ea s-a referit şi la câteva aspecte neştiute ale copilăriei sale, printre care se numără sporturile pe care le practica.

Tot aici intră şi corecţiile pe care i le aplica mama ei pentru că dormea prea puţin şi citea prea mult. Diana Şoşoacă a vorbit şi despre sancţiunea anunţată recent în premieră de Biroul permanent al Senatului pentru „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

Diana Şoşoacă va contesta sancţiunea

„Decizia Biroului permanent a fost de a accepta această sancţiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Şoşoacă. Acest avertisment scris a fost aprobat în Biroul permanent, va fi citit şi în şedinţa de plen a Senatului de astăzi. Doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie.

Acest avertisment scris atrage după sine imposibilitatea doamnei senatoare de a reprezenta Senatul României în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni. Din păcate, este o situaţie nouă cu care ne confruntăm. Este prima şi sper ultima situaţie de acest gen în acest mandat, în această legislatură şi de la început am făcut apel la calm, la raţiune, pentru că suntem aici să dezbatem idei pentru cetăţeni. Nu suntem aici să ne insultăm, nu suntem aici să dăm acest ton agresiv al discursului public”, a declarat preşedinta Senatului, Anca Dragu.