Dezvăluiri apocaliptice! Ce ascunde Guvernul României despre pandemie? Un medic de top a spus-o

Dezvăluiri apocaliptice! Ce ascunde Guvernul României despre pandemie? Un medic de top a spus-o Sursă: pixabay.com

Reputatul prof. dr. Alexandru Rafila, fost membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a ajuns recent la o concluzie cu accente apocaliptice și la care Guvernul României nu s-a referit până în prezent. Șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, dar și al Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat că după un an și șapte luni de pandemie de coronavirus, „în fiecare săptămână dispare o comună din România, din cauza deceselor cauzate de Covid-19″.

Alexandru Rafila a declarat că este foarte afectat din cauza celor 2.000 de decese înregistrate săptămânal din cauza Covid-19. De asemenea, el s-a referit și la măsurile care se impun mai departe în pandemie.

A urmat o constatare șocantă despre pandemie! Este o informație pe care Guvernul României n-a prezentat-o până în prezent. Reputatul specialist a subliniat că în acest ritm, din cauza valului 4, în fiecare săptămână dispare o comună din România.

Costatările sale vin după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat recent că au fost înregistrate 15.239 noi cazuri de Covid-19. „Eu nu vreau să comentez ce zice Nelu Tătaru. Vă spun punctul meu de vedere. E o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează. Ceea ce nu se va stabiliza e numărul de decese. E un anumit decalaj aici, de câteva săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical. Va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă.

Sfaturi despre gestionarea tratamentului

Tratamentul ambulatoriu pe pacienții cu forme ușoare sau medii trebuia gestionat puțin altfel. Nu am nicio explicație de ce Cseke Attila (n.r. – ministrul interimar al Sănătății) nu aprobă medicamentele. Medicii de familie nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii (n.r. – medicamentele pentru Covid-19). Sunt doar în cele cu circuit închis din spitale.

Alexandru Rafila, PSD, parlament

Alexandru Rafila este și deputat PSD. Sursa foto: EVZ

Trebuie să existe centre care să facă analizele pentru administrarea lor. Cred că a fost o problemă legată de costuri în ceea ce privește acei anticorpi monoclonali (n.r. – trimiși recent de Italia). Sunt medicamente destul de costisitoare, dar sunt pacienți care sunt eligibili.

Aștept și eu să văd care sunt criteriile, le aștept de foarte mult timp, pentru pacienții cu Covid-19. Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor cauzate de Covid-19”, a declarat Rafila la România TV.

Ce a zis Nelu Tătaru sâmbătă?

Amintim că fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru n.r. – în prezent consilier al prim-ministrului interimar Florin Cîțu) a participat sâmbătă la o emisiune de la Digi24 și a dezvăluit ce îi așteaptă pe români în continuare, în actualul context pandemic.

„Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă.

sursa foto: pixabay.com

Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare

(n.r. – a dost întrebat dacă ar susţine o carantină de două săptămâni) Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”, a spus Tătaru.