Evenimentul Zilei > Social > Semnal de alarmă din maternitate. Un bebeluș s-a născut cu COVID-19. Ce simptome a dezvoltat
Semnal de alarmă din maternitate. Un bebeluș s-a născut cu COVID-19. Ce simptome a dezvoltat

Semnal de alarmă din maternitate. Un bebeluș s-a născut cu COVID-19. Ce simptome a dezvoltat

În urmă cu două săptămâni, la Maternitatea „Elena Doamna” din municipiul Iași, s-a născut un bebeluș cu virusul SARS-COV-2. Unitatea medicală este suport-COVID-19, însă a fost întâia oară când medicii au avut de-a face cu un astfel de caz. Chiar din primele zile, copilul a dezvoltat simptome specifice bolii.

Este prima dată în ultimul an și jumătate, de când Maternitatea „Elena Doamna” din municipiul Iași a devenit spital suport COVID-19, când un bebeluș s-a născut cu virusul SARS-COV-2, potrivit informațiilor transmise de medicul Răzvan Socolov, şef secţie Obstretică Ginecologie.

Bebeluș născut cu COVID-19. Care este starea copilului

Copilul s-a născut în urmă cu două săptămâni, pe cale naturală. Mama acestuia era infectată cu coronavirus, iar la naștere, bebelușul a fost confirmat pozitiv cu SARS-COV-2.

„În ziua a treia de la naştere, bebeluşul a dezvoltat unele simptome minore, adică febră ușoara, rinoree”, a spus medicul Răzvan Socolov, precizând că nu au fost raportate alte simptome mai grave. „Practic, el a primit un tratament simptomatic”, a transmis medicul.

În prezent, copilul este complet vindecat și se simte foarte bine. „Testul făcut la 14 zile de la naştere a ieșit negativ”, a spus cadrul medical, care presupune că în acest caz este posibil să fie vorba despre o infectare prenatală, potrivit Antena3.

Câți copii sunt internați în spital din cauza SARS-COV-2

Tulpina virală Delta nu cruță nici copiii. Tot mai multe școli din țară se închid, ca urmare a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2. La momentul actual, sute de copii din România sunt internați în spitale, iar dintre aceștia, câteva zeci primesc îngrijiri de specialitate la secțiile de Terapie Intensivă.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, vineri, 15 octombrie, 404 copii erau internați cu COVID-19 în spitalele din țară. Dintre aceștia, 38 primeau îngrijiri la ATI.

Valul patru al pandemiei COVID-19 face tot mai multe victime, iar unitățile medicale sunt copleșite de bolnavi. Șeful DSU a anunțat suplimentarea echipamentelor necesare în spitale pentru asigurarea îngrijirii bolnavilor aflați în stare critică.

„396 de ventilatoare din depozitele Unifarm vor fi transferate de urgență, gratuit, către Departamentul pentru Situații de Urgență, de unde vor ajunge în spitale. (…) Spitalele de Primiri Urgențe vor deveni mici secții de Terapie Intensivă. Numărul ambulanțelor din București a fost suplimentat semnificativ în ultima perioadă, cu aproximativ 30-40%, inclusiv pentru testări”, a anunțat Raed Arafat, vineri.