Dezbatere EVZ. Câinii au mai omorât un copil. Sunteţi pro sau contra maidanezilor?

Dezbatere EVZ. Câinii au mai omorât un copil. Sunteţi pro sau contra maidanezilor?

"Evenimentul zilei" vă invită să tranșați problema câinilor maidanezi, care au mai făcut încă o victimă. Un copil care ar fi împlinit peste câteva zile şase ani a murit sâmbătă dimineaţă muşcat de mai mulţi câini fără stăpân. Revoltaţi, sătenii din localitatea în care s-a petrecut nenorocirea, Dărmăneşti (Suceava), au împuşcat în aceeaşi seară doi câini de pe terenul viran pe care a fost găsit trupul neînsufleţit al micuţului.

La nici câteva ore de la aflarea terifiantei ştiri, s-au format deja două tabere, prima, majoritară, care cere strângerea câinilor de pe străzi şi eutanasierea patrupedelor bolnave ori agresive, şi a doua, cea a iubitorilor de câini, care îşi susţine cauza cu vehemenţă.

De ani de zile, autorităţile susţin fel de fel de programe derulate pe milioane de euro pentru reducerea numărului de câini vagabonzi de pe străzi, dar realitatea arată că patrupedele fără stăpân nu s-au împuţinat. Din contră.

Adăposturile de câini, o mare ipocrizie

Ne puteți urmări și pe Google News

Legea care prevedea eutanasierea câinilor fără stăpân, a fost declarată la începutul acestui an neconstituţională. „Eutanasierea nu este un lucru normal, este împotriva demnităţii umane”, a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. În prezent, maidanezii pot fi adăpostiţi în locuri special amenajate. În Suceava, adăpostul e deja plin, cu 1.500 de patrupede, iar autorităţile locale vor să ridice un nou adăpost, tot pentru aproximativ 1500 de câini, în Lunca Sucevei. Campaniile de sterilizare din ultimii ani n-au avut rezultate, pentru că străzile sunt pline de câini fără stăpân. Anual, sute de persoane ajung la Urgenţe cu plăgi muşcate.

CA ÎN JUNGLĂ

Copil atacat la 10 dimineaţa Viorel Tcaciuc, un copil de cinci ani, a plecat de acasă, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9:30, spre sat, după tatăl său care îl ajuta pe un consătean la treburile gospodăreşti. Pe un teren viran din apropierea cimitirului din sat a fost atacat de mai mulţi câini. O femeie l-a găsit într-o baltă de sânge şi a anunţat la 112. Legiştii au stabilit că minorul a murit ca urmare a hemnoragiei puternice provenită de la două muşcături de la gât. Primarul comunei Dărmăneşti, Dan Chivodeţ, susţine că ar trebui o legislaţie fermă în această privinţă. Citiţi şi:

  • COPIL OMORÂT DE CÂINE. Un băieţel a fost muşcat de gât
  • Un copil de şase ani, sfâşiat de o haită de câini. Medicii îi dau şanse minime de supravieţuire: "Are sute de muşcături" | VIDEO
  • Proprietarul câinilor care au mutilat un copil: "Am nevoie de ei!"