Dezastru de Sfântul Andrei. Credincioșii, amenințați de Poliție și Jandarmerie. „Nu tolerăm”

Dezastru de Sfântul Andrei. Credincioșii, amenințați de Poliție și Jandarmerie. „Nu tolerăm”

Poliția și Jandarmeria Constanța au transmis joi în cadrul unei conferințe de presă că în urma sfidărilor repetate ale ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în timpul carantinei, vor fi prezente în zona Mănăstirii Sfântului Andrei și nu vor tolera nerespectarea legii.

S-a făcut și anunțul că la pelerinajul de Sfântul Andrei din comuna constănțeană Ion Corvin pot participa doar persoanele care domiciliază în comuna respectivă.

Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, și Răzvan Puiu Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, au declarat că patrulele mixte vor fi prezente în zona Mănăstirii Sfântului Andrei (din comuna constănțeană Ion Corvin) și că ”nu vor tolera nerespectarea legii”. Cei doi reprezentanți ai instituțiilor de forță au subliniat faptul că la pelerinajul din 30 noiembrie pot participa doar localnicii din comuna pe raza căreia se află mănăstirea.

Iliescu și Ivan au mai transmis că nici Poliția, nici Jandarmeria „nu își doresc sancționarea oamenilor, ci prevenirea răspândirii COVID-19” și că „doar împreună poate fi învins virusul”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miercuri mai multe persoane participante la slujba susținută de ÎPS Teodosie au fost amendate

Reprezentanții IPJ și IJJ Constanța au făcut și precizări referitoare la slujba susținută miercuri de ÎPS Teodosie în interiorul unei biserici din Constanța, acolo unde participau aproximativ 60 de persoane, printre care și copii, fără respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii COVID-19. Patrulele de control au fost sesizate prin TelVerde și au aplicat amenzi.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța a declarat că mai multe persoane au părăsit interiorul bisericii la vederea autorităților, iar aproximativ 30 de persoane au primit avertismente scrise. Doar 9 persoane, care au refuzat să respecte cerințele autorităților, au fost amendate.

Iliescu a mai declarat că „un reprezentant al bisericii a prezentat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autoritățile” și a continuat slujba în interiorul bisericii, sfidând prezența polițiștilor și jandarmilor. Se spune că este vorba chiar de ÎPS Teodosie, care s-a arătat iritat de prezența patrulelor de control.

În urma evenimentului, ÎPS Teodosie a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, comparând restricțiile din carantina COVID-19 cu evenimentele din Timișoara, din decembrie 1989.