Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire total neașteptată despre eficacitatea vaccinului Pfizer. De ce vaccinul va deveni obligatoriu an de an
Descoperire total neașteptată despre eficacitatea vaccinului Pfizer. De ce vaccinul va deveni obligatoriu an de an

Descoperire total neașteptată despre eficacitatea vaccinului Pfizer. De ce vaccinul va deveni obligatoriu an de an

Se redeschide dezbaterea cu privire la a treia doză, iar angajaţii Google şi Facebook sunt obligaţi să se vaccineze.

Potrivit unui studiu realizat de Pfizer, vaccinul produs de compania farmaceutică americană și de compania germană Biontech își pierde eficacitatea în șase luni: scade de la 96% la 84%. „Stat News” relatează că, potrivit unui studiu realizat de Pfizer pe mai mult de 44.000 de persoane, eficacitatea vaccinului în prevenirea oricărei infecții cu virusul COVID-19, care provoacă chiar și simptome minore, a părut că scade în medie cu 6% la fiecare două luni după administrare. Studiul Pfizer, care a cuprins voluntari din Europa și din America, nu ia în considerare dacă vaccinul este mai puțin eficient împotriva variantei Delta. Aceste date redeschid discuţia despre a treia doză. Directorul de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei farmaceutice a declarat că se așteaptă ca a treia doză să fie „puțin mai durabilă” decât a doua doză.

Angajații Google și Facebook, înapoi la muncă doar vaccinați

Google și Facebook au anunțat că angajații lor care vor reveni la muncă în prezență fizică, la birouri, vor trebui să fie vaccinați împotriva COVID-19. Creşterea infecțiilor cauzate de varianta Delta a virusului îngrijorează Statele Unite, unde 611.000 de persoane au murit din cauza pandemiei. Google va interzice accesul în sediile sale pentru angajații nevaccinați și va extinde munca la domiciliu până pe 18 octombrie, a declarat CEO Sundar Pichai. „Oricine vine să lucreze la sediile noastre va trebui să fie vaccinat”, a explicat Pichai într-o postare pe blog.

„Implementăm această politică în Statele Unite în următoarele săptămâni și o vom extinde la alte regiuni în următoarele luni”. „Sper că acești pași vor oferi tuturor mai multă liniște sufletească, atunci când birourile vor fi redeschise”, a adăugat Pichai. „Să îi văd pe angajaţii Google împreună în birouri în ultimele săptămâni m-a umplut de optimism și aștept cu nerăbdare zile mai bune”. „Chiar dacă virusul continuă să apară în multe părți ale lumii, este încurajator să vedem rate de vaccinare foarte ridicate pentru comunitatea Google din zonele în care vaccinurile sunt disponibile pe scară largă”, a spus Pichai.

„Acesta este un motiv important pentru care ne-am simțit confortabil, deschizând unele dintre birourile noastre angajaților care doreau să se întoarcă mai repede”. Facebook a lansat un anunț foarte similar, afirmând că, atunci când birourile sale se vor redeschide, vor fi primiți numai angajaţii vaccinați. „Vom cere tuturor celor care vin să lucreze la unul din sediile noastre din SUA să fie vaccinaţi”, a spus Lori Goler. „Vom avea o procedură pentru cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale sau de altă natură și vom evalua abordarea noastră în alte regiuni pe măsură ce situația evoluează”.