Evenimentul Zilei > International > Descoperire șocantă în Mexic. Războiul traficanților de droguri a făcut noi victime, cruzimea nu are limite
Descoperire șocantă în Mexic. Războiul traficanților de droguri a făcut noi victime, cruzimea nu are limite

Descoperire șocantă în Mexic. Războiul traficanților de droguri a făcut noi victime, cruzimea nu are limite

Un nou episod din cadrul războiului cartelurilor de droguri din Mexic a șocat întreaga țară, după descoperirea făcută de autorități.

PolițiștiiDesRăzboiul dus zi de zi de traficanții de droguri, în Mexic, a făcut noi victime. Opt corpuri decapitate cu urme de gloanţe au fost descoperite într-o regiune puţin populată din statul mexican Michoacan, în partea de vest, acolo unde operează grupări criminale legate de traficul de droguri.

Victimele au fost torturate și decapitate. Descoperire șocantă făcută de polițiști

Polițiștii şi experţii medico-legişti au fost alertaţi printr-un apel telefonic. Ei au localizat corpurile neînsufleţite a opt bărbaţi care prezentau răni produse, aparent, de gloanţe, precum şi mutilări. După cum s-a anunțat în cadrul unui comunicat emis de biroul procurorului general din această țară.

Corpurile au fost abandonate într-o zonă muntoasă şi are este foarte cpuţin populată din municipalitatea Aguililla. Acolo unde atacuri ale Cartelului din Jalisco Noua Generaţie (CJNG) au fost semnalate în ultimele zile, conform Agerpres. O sursă din cadrul biroului procurorului a declarat, sub protecția anonimatului, că victimele fuseseră decapitate.

300.000 de persoane au căzut victime războiului dus de traficanți în Mexic, în ultimii 15 ani. Autoritățile au început un război

În statul Michoacan operează bande locale provenite din carteluri destructurate în urmă cu câţiva ani şi celule ale CJNG, care au sediul în statul vecin Jalisco. Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Mexic din luna decembrie a anului 2006, dată la care guvernul federal a declanşat o operaţiune militară antidrog controversată.

Experţii estimează în special că mobilizarea armatei a dus la fragmentarea cartelurilor în celule mai mici şi mai violente. Dar problemele legate de traficul de droguri și grupările infracționale care se ocupă de această zonă sunt departe de-a fi anihilate.


Exclusiv! Drame în Mexic. Zeci de familii de români și copii, duse la închisoare

Cutremur în toiul dimineții. 13 polițiști, uciși într-o ambuscadă a interlopilor

Incident brutal în Mexic. O polițistă i-a frânt gâtul unei femei în timpul arestării. VIDEO