Un număr de 10 cadavre au fost descoperite pe o plajă din Ibiza, dar și în apă, în timpul căutărilor unui tânăr care nu a mai fost văzut din timpul furtunii Gloria. Autoritățile din Ibiza încearcă să dea de urma unui britanic, dispărut pe insula spaniolă în luna ianuarie, când aceasta a fost lovită de furtuna care a făcut ravagii în mare parte din Europa. Ultima dată când a fost văzut, Ben Garland, 25 de ani, se distra pe un jet ski.

Furtuna Gloria a afectat insula în ultima decadă a lunii ianuarie, apele lăsând în urmă un peisaj dezolant, cu zeci de hectare de terenuri agricole acoperite. Valurile imense au produs distrugeri greu de reparat și au luat vieți.

Mark Garland, tatăl tânărului dispărut, își caută în continuare cu disperare fiul.  Până acum doar haina tânărului a fost găsită, plutind la un kilometru de coasta Punta des Gat. Căutările de până acum nu au scos la iveală nicio altă urmă a acestuia, însă autoritățile au descoperit un număr șocant de mare de cadavre. Nu mai puțin de 10 trupuri neînsuflețite au fost găsite în insulă, atât în apă, cât și pe uscat, scrie Mirror.co.uk.

”Au fost descoperite 10 cadavre, însă niciunul nu era Ben. De fiecare dată când un cadavru este găsit, îmi sună telefonul și inimia mi se oprește. Însă niciodată nu este vestea pe care am nevoie să o aud. Am avut de ales de la consulat, să aștept identificarea, fie să fiu informat sau să mi se spună imediat, ce se mai găsește un trup, fără a fi făcută identificarea.

Am ales să mi se spună imediat. Coronavirusul a venit într-un moment foarte rău. Știam că astfel, căutările vor fi reduse. Din câte știu, acum se fac patrule aleatorii de căutare pe insulă. Este greu să primești actualizări din partea (autorităților)”, a declarat tatăl băiatului.

Ibiza este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Anual, mii de români aleg să își petreacă vacanțele în această insulă. Este destinația perfectă pentru tineri, insula fiind recunoscută în lume pentru viața de noapte autentică, unde distracția pare că nu se mai încheie. În plus, Ibiza este renumită şi pentru peisajele sale spectaculoase. Insula numără aproximativ 50 de plaje, cu nisip fin şi ape de un albastru cristalin.