Depozitul de deșeuri din Chiajna, închis definitiv după 22 de ani

Depozitul de deșeuri din Chiajna, închis definitiv după 22 de ani Deșeuri. Sursa: EVZ

Iridex Group a confirmat închiderea definitivă a Depozitului de Deșeuri Chiajna, după aproximativ 22 de ani de funcționare.

Societatea a subliniat că depozitul de deșeuri din Chiajna a operat în conformitate cu autorizațiile de mediu și cu legislația specifică domeniului. Celulele depozitului care au atins limita lor de capacitate au fost închise permanent în două etape.

Celulele 1-5 au fost închise definitiv în luna decembrie a anului 2017, în timp ce celulele 6-7 au fost închise definitiv în cursul acestei săptămâni.

Depozitul de deșeuri din Chiajna a fost închis

Iridex Group a emis un comunicat de presă joi, prin care a informat că Depozitul de Deșeuri Chiajna, care este sub jurisdicția Primăriei Municipiului București și este operat de Iridex Group, a fost anvelopat și închis permanent, în totalitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astfel, după aproximativ 22 ani de funcţionare, Depozitul este închis, anvelopat şi asigură o securitate deplină în ceea ce priveşte protecţia mediului şi sănătatea populaţiei. Instalaţii de înaltă performanţă asigură controlul factorilor de mediu, astfel încât zona să fie una curată, fără impact nefavorabil asupra mediului şi a cetăţenilor.

În prezent se desfăşoară activitatea de monitorizare post-închidere, în conformitate cu legislaţia în domeniu, pe o perioadă de minim 30 ani”, se arată în comunicatul societății.

Depozitul ar fi respectat autorizațiile de mediu

Iridex Group a subliniat că depozitul de deșeuri din Chiajna a operat în mod constant, respectând în întregime autorizațiile de mediu și reglementările legale în domeniu.

Potrivit societății, toate reclamațiile referitoare la unele posibile activități neconforme desfășurate de-a lungul timpului au fost demonstrate ca fiind nefondate.

Confirmarea a fost obținută prin expertize de mediu, măsurători și alte proceduri dispuse de instanțe sau de autoritățile statului. De-a lungul anilor, depozitul de deșeuri Chiajna a contribuit la avansarea soluțiilor tehnologice noi.

depozit Chiajna

Depozit deșeuri Chiajna, închis. Sursa foto: Iridex Group

De asemenea, a contribuit și la dezvoltarea unor metode avansate de gestionare a deșeurilor.

Activitatea sa a servit drept punct de referinţă chiar şi pentru autorităţile de mediu, cum ar fi GNM (Garda Naţională de Mediu) şi APM (Agenţia pentru Protecţia Mediului), care au adoptat tehnologii inovatoare şi au implementat practici noi în domeniul gestionării deşeurilor, influenţând în mod pozitiv progresele din acest sector”, a mai precizat sursa citată.

Depozitul de deșeuri Chiajna a fost înființat în 1999

Depozitul a fost înființat în anul 1999, în urma unei proceduri de licitație internațională pe care a câștigat-o.

Acesta, împreună cu celelalte facilități conexe, a fost parte a unui Centru Integrat de Management al Deșeurilor, care a desfășurat activități ce au contribuit la promovarea economiei circulare.

Inclusiv compostarea, sortarea și tratarea deșeurilor din construcții, printre altele, a transmis Iridex Group.