Cosmin-Constantin Baciu fusese numit în funcţie joi. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cosmin-Constantin Baciu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii”, conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial.

Secretar de stat la Ministerul Sănătăţii pentru 24 de ore

Numai că, decizia publicată vineri prevede eliberarea lui Baciu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unor reprezentanţi ai Guvernului, eliberarea din funcţie a avut loc din cauza nerespectării procedurii la numirea lui Cosmin-Constantin Baciu, fiind necesară anterior publicarea în Monitorul Oficial a unei hotărâri de Guvern de reorganizare care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

În prezent, organigrama Ministerului Sănătății prevede 5 posturi pentru funcția de secretar de stat, iar în momentul de față sunt ocupate doar 4.

Voci din partidul liberal afirmă însă că este o nouă reglare de conturi între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Cosmin-Constantin Baciu este susținut de PNL Bacău, și a primit validarea pentru această poziție în conducerea centrală a PNL încă de acum 3 luni.

Numai că la PNL Bacău au avut loc, recent, alegeri. Conducere și-a exprimat opțiunea pentru Ludovic Orban la congresul PNL. De aici, se spune, au apărut și „victimele colaterale”.

Ziua și „execuția”. Joia a fost revocat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare

Premierul Cîțu l-a „executat”, joi, și pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. După revocarea sa din funcție, Florin Cîțu va fi interimar la finanțe.
El a precizat că i-a oferit lui Alexandru Nazare posibilitatea să demisioneze din funcție, însă acesta a refuzat. Premierul a precizat că la discuția cu reprezentanții coaliției de guvernare, nici unul nu a avut de obiectat în legătură cu intenția sa.

Lui Alexandru Nazare i s-au reproșat întârzierile din proiectele pe care le-a avut în implementare la Ministerul Finanțelor Publice.