„Preşedintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, îşi va depune mandatul în conferinţa judeţeană care va avea loc joi, la Focşani. Ca urmare a tensiunilor apărute în partid şi a atacurilor din presă după excluderea unor membri ai USR, Cosmin Timofte a considerat că e mai bine să-şi depună mandatul pentru ca filiala USR Vrancea să-şi păstreze liniştea. Demisia preşedintelui este un act voluntar şi nu a fost cerută de la centru”, a declarat Alexandra Tătaru.

Potrivit acesteia, demisia lui Cosmin Timofte a fost comunicată preşedintelui partidului, Dan Barna, după şedinţa Biroului Naţional al USR în care au fost anulate sancţiunile hotărâte de Biroul Judeţean Vrancea, respectiv excluderile membrilor filialei Vrancea.

Interimatul la şefia USR Vrancea va fi preluat de vicepreşedintele Mihăiţă Lepădatu până la organizarea de noi alegeri locale, cel mai probabil la finele lunii septembrie.

Tensiunile din USR Vrancea au plecat de la excluderea de către Cosmin Timofte a unor membri importanţi ai partidului după ce aceştia au solicitat, în cadrul unei întâlniri, un vot pentru demiterea sa din funcţia de preşedinte al organizaţiei, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și: