Evenimentul Zilei > Politica > Demisia momentului în politica din România. E scandal uriaș. Au anunțat chiar astăzi, 29 ianuarie
Demisia momentului în politica din România. E scandal uriaș. Au anunțat chiar astăzi, 29 ianuarie

Demisia momentului în politica din România. E scandal uriaș. Au anunțat chiar astăzi, 29 ianuarie

Scandalul de la Consiliul Local din Mogoșoaia ia amploare. Consilierul USR Felicia Ienculescu-Popovic a dezvăluit, vineri, că a fost agresată în timpul unei ședințe. Incidentul a fost filmat și făcut public.

Felicia Ienculescu, consilier USR, susține că a fost amenințată de consilierul local liberal Valentin Ene că va ajunge în scaunul cu rotile. Aceasta îl acuză pe consilierul Dinu Gheorghe de la PMP că a lovit-o și că a încercat să îi ia cu forța telefonul cu care filma. Momentul a fost înregistrat cu telefonul mobil chiar de Felicia Ienculescu- Popovici.

În urma acestui incident, Dinu Gheorghe, consilierul local al PMP, implicat în altercaţia de la Mogoşoaia, a demisionat din partid

„Consilierul local PMP implicat în altercaţia de la Mogoşoaia şi-a dat demisia din partid. PMP are Toleranţă zero faţă de violenţă fizică şi verbală în politică”, arată o postare de sâmbătă pe pagina de Facebook a partidului.

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a cerut, vineri, Consiliului Executiv Judeţean al PMP Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe din toate funcţiile politice pe care le deţine până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele din data de 27 ianuarie, de la Consiliul Local Mogoşoaia.

Demisia momentului în politica din România

Reprezentanţii USR afirmă că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali – Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”. Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie.

De asemenea, preşedintele USR Dacian Cioloş şi mai mulţi parlamentari, printre care Cătălin Drulă şi Dan Barna au participat, vineri, la şedinţa de consiliu local din Mogoşoaia, în semn de sprijin pentru consiliera USR agresată, în urmă cu o zi, de doi colegi de la PNL şi PMP. Liderii USR i-au cerut preşedintelui PNL Florin Cîţu să îl demită pe consilierul agresiv.

Consilierul Felicia Ienculescu-Popovic a declarat că Dinu Gheorghe, consilier PMP, ar fi sărit pur şi simplu asupra ei, după ce ar fi amenințat-o.

”În seara aceasta (joi seara-n.r) a avut loc o ședință. Eu sunt secretara comisiei, am venit cu documentele să le completăm, să dezbatem… Nu am apucat nici să mă așez sau să îmi dau haina de pe mine  și un coleg, consilier PNL, Ene Valentin, a început să mă întrebe de ce îi trimit eu jurnaliști care să vorbească cu soția și cu fiica dumnealui. Eu i-am spus că nu am nici măcar numărul dumnealui și că nu știu ce vorbește și atunci a trecut la niște amenințări.

Un alt coleg de la PMP,  îl cheamă Dinu Gheorghe, a sărit efectiv pe mine in încercarea de a-mi smulge telefonul. Eu am fost șocată de un bărbat care sare așa pe o femeie”, a declarat Felicia Ienculescu la Antena 3.

Tot scandalul a avut loc în Școala din Mogoșoaia, unde avea loc ședința Consiliului local. Spiritele s-au încins din cauza exproprierilor puse la cale de primar.

Edilul a propus celor 626 de proprietari care dețin terenuri arabile într-o zonă în care Primăria vrea să construiască un întreg cartier, să cedeze 39% din terenuri, iar restul să fie introdus de către autorități în intravilan.