Puci în PMP. A fost convocat un congres pentru debarcarea lui Cristian Diaconescu deoarece se opune fuziunii cu PNL
- Catalin Pena
- 13 ianuarie 2022, 12:09
Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a anunțat că s-a întrunit statutar miercuri, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online.
Convocarea Congresului PMP pentru alegerea unei noi conduceri naționale vine la mai puțin de un an de la alegerea lui Cristian Diaconescu în funcția de președinte al partidului, pe 7 martie 2021, care a acuzat că decizia Colegiului Național este ilegală și nestatutară.
Anterior, președintele PMP se referise la un „grup de membrii PMP ce doresc fuziunea cu PNL”, dând următorul comunicat:
„Partidul Mișcarea Populară nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei
Partidul Mișcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”.
Reacția lui Cristian Diaconescu, după convocarea Congresului:
„În pofida faptului că România și românii se confruntă cu o serie de probleme extrem de serioase în acest moment, probleme care ar trebui să preocupe agenda publică a politicului întru-totul, în continuare observ că apar declarații și zvonuri despre cum PMP urmează sau nu să fie absorbit de alte partide politice.
Un subiect de importanță redusă, de altfel, pentru românii preocupați de creșterile exagerate de prețuri, de spitalele pline de bolnavi, de lipsa căldurii și a apei calde din locuințe și câte și mai câte alte probleme, cu adevărat serioase, care ar trebui să preocupe clasa politică în mod primordial.
Doresc astfel să fac câteva precizări clarificatoare privind poziția mea referitor la acest subiect.
- Cât timp voi fi Președintele PMP, nu voi permite ca ambițiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP;
- PMP are o șansă reală ca prin unitate și păstrarea unei „coloane vertebrale” să devină o alternativă viabilă pentru electoratul de dreapta;
- PMP are strategia sa proprie, nu copiază acțiunile altor partide, nu face alianțe „de frică” sau parteneriate conjuncturale în funcție de „cum bate vântul” guvernării;
- Oricine nu reușește să accepte său să înțeleagă poziționarea actuală a conducerii PMP este invitat să își dezvolte propria cale, în afara structurii de partid.
Vă mulțumesc pentru că mi-ați acordat onoarea de a citi acest text până la capăt, acum haideți să ne întoarcem la problemele reale ale acestei țări”, a scris președintele PMP, miercuri pe Facebook.