Deliciosul sos de merișoare de la Ikea. Cum să îl faci singur acasă

Deliciosul sos de merișoare de la Ikea. Cum să îl faci singur acasă Sursa: dreamstime.com

După ce a fost dezvăluită rețeta pentru celebrele chifteluțe Ikea, următoarea rețetă care a stârnit interesul românilor a fost cea a sosului de merișoare. Acest sos este unul dintre cele mai iubite preparate de la Ikea.

Sosul de merișoare de la Ikea este unul dintre cele mai populare sosuri din oferta lor culinară. Este de obicei servit alături de chifteluțele suedeze, dar poate fi folosit și cu alte preparate. Mulți oameni încearcă să găsească rețeta sosului de merișoare de la Ikea pentru a-l putea face acasă.

Ingrediente sos de merișoare

Nu ai nevoie decât de:

  • patru căni de merișoare;
  • o cană cu zahăr;
  • jumătate de cană cu apă.

Mod de preparare

Se începe prin spălarea și scurgerea merișoarelor, după care acestea se pun într-o cratiță cu apă și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet, apoi se mai fierbe sosul timp de zece minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a opri fierberea, cratița se pune în apă rece, iar sosul se amestecă timp de unu-două minute. Sosul de merișoare poate fi servit cald, în cazul în care este folosit pentru clătite, sau răcit, în cazul în care este servit cu chifteluțe, potrivit jurnalul.ro.

Rețeta de chifteluțe suedeze conține lapte și pesmet

Ambasada Suediei în România a publicat rețeta celebră de la Ikea a chiteluțelor cu sos de merișoare. Pentru a prepara delicioasele chifteluțe suedeze aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de carne tocată (amestec vită/porc);
  • 250 ml lapte;
  • 75 g pesmet;
  • un ou;
  • o ceapă;
  • sare, piper, condimente după gust.

Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin unt, fără a o rumeni. Pesmetul se înmoaie în lapte. Carnea tocată se amestecă cu ceapa, oul, laptele / pesmetul şi condimentele. Dacă este nevoie, se adaugă puțină apă. Se modelează chifteluţele şi apoi se rumenesc într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit.

Se întorc şi se lasă să se rumenească pe toate părţile. Se servesc cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare. Şi cu mult umor, Ambasada Suediei din București a încheiat detaliile despre rețetă cu un P.S:  „Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj”.