Rețeta celebrelor chifteluțe cu sos de merișoare. Ce conține şi cum se prepară un produs care face furori de mulți ani
- Antonia Hendrik
- 18 octombrie 2022, 12:18
Ambasada Suediei din București publică din când în când rețete culinare savuroase pe Facebook, iar rețeta celebrelor chifteluțe pe care le-am degustat la Ikea face furori alături de un mesaj extrem de amuzant, așa cum ne-a obișnuit.
Ambasada Suediei din București: „Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluțe suedeze”.
Pentru început aveţi nevoie de 500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust. Iar modul de prepare este descris mai jos cu lux de amănunte combinat cu mult umor.
Cum se prepară sosul de merişoare
Ambasada Suediei din București: „Ca urmare a numeroaselor solicitări primite, publicăm și rețeta sosului de merișoare. Vă rugăm să nu ne întrebați de unde luați merișoarele”
Deci: 4 căni de merișoare, 1 cană cu zahăr, 1/2 cană cu apă. Se spală și se scurg merișoarele, se pun într/o cratiță cu apa și aduc la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă.
Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratița în apă rece și se amestecă sosul timp de 1-2 minute. Se servește cald dacă se folosește pentru clătite; se răcește dacă se servește cu chifteluțe, a scris pe contul de socializare Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest.
Rețeta de chifteluțe suedeze conține lapte și pesmet
Ambasada Suediei în România a dezvăluit secretul Ambasada Suediei în România a publicat rețeta celebră de la Ikea a chiteluțelor cu sos de merișoare.
Pentru a prepara delicioasele chifteluțe suedeze aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.
Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte.
Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele.
Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit.
Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).
Şi cu mult umor, Ambasada Suediei din București a încheiat detaliile despre rețetă cu un P.S: „Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj”.