Evenimentul Zilei > International > Declaraţia îndrăzneaţă a generalului grec! Ţara vecină se joacă cu focul…
Declaraţia îndrăzneaţă a generalului grec! Ţara vecină se joacă cu focul…

Declaraţia îndrăzneaţă a generalului grec! Ţara vecină se joacă cu focul…

Şeful Statului Major al Greciei, generalul Konstantinos Floros, a întrecut măsura. Referindu-se la Turcia în discursul rostit cu ocazia Zilei Forţelor Armate, Floros a spus: "Vor decide când vor dori să vină".

În discursul rostit cu ocazia Zilei Forţelor Armate, Şeful Statului Major al Greciei, generalul Konstantinos Floros, a făcut referire şi la Turcia.

Floros, care a subliniat că afirmaţiile Turciei şi ale unor analişti renumiţi din Turcia cu privire la operaţiunea Ankarei din Siria şi nordul Irakului sunt „un mesaj adresat Greciei”, a precizat că această declaraţie este un răspuns indirect pentru Turcia.  

„Vor decide când vor dori să vină”

Conform articolului din Protothema, un renumit cotidian din Grecia, Floros a afirmat: „Moralul ridicat, profesionalismul, hotărârea, voinţa de nezdruncinat, dar înainte de toate forţa armelor şi focul conştiinţei este garanţia faptului că Grecia va rămâne puternică, liberă şi independentă. Vor decide când vor dori să vină.”

„Accent din nou pe Marathon”

Iar în continuarea discursului, Floros a spus: „Dorim pace şi pentru asta ne străduim, dar dacă cineva face o greşeală mortală dorind „să vină”, să ştie de la început că se va confrunta cu un nou Marathon, cu Salamina şi cu un nou 731. Sunt sigur că fiecare cetăţean grec va lupta, aşa cum a făcut de nenumrate ori în trecut, pentru a-şi apăra ţara. Pentru fiecare palmă de pământ, pentru fiecare stâncă, pentru fiecare piatră. Pentru că noi am plătit un preţ prea mare pentru a avea toate acestea.”

„Curajul de a ne apăra ţara îl avem de la strămoşii noştri”

Adresându-se ofiţerilor forţelor armate, Floros a menţionat: „Curajul de a ne apăra ţara îl avem de la strămoşii noştri, iar acest lucru este cunoscut de toată lumea.”

Ce este acest „Marathon” despre care vorbeşte Floros

Marathonul despre care vorbeşte Floros este bătălia de la Marathon, care a avut loc în anul 490 î.Hr. când perşii au fost înfrânţi, forţele atheniene fiind ajutate şi de trupele venite din Platea. Grecii care au văzut că armata persană poate fi învinsă, au luptat cu şi mai multă vitejie împotriva acestora. Grecii consideară că victoriile lor împotriva perşilor au început odată cu bătălia de la Marathon, notează  aksam.com.tr

(Traducerea Rador)

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: