Evenimentul ZileiActualitateIntră în vigoare în România formularul de localizare. Obligatoriu test PCR la venirea din țări non UE sau carantină 10 zile. Decizii de ultimă oră la ședința de 4 ore de la Guvern

Intră în vigoare în România formularul de localizare. Obligatoriu test PCR la venirea din țări non UE sau carantină 10 zile. Decizii de ultimă oră la ședința de 4 ore de la Guvern

Intră în vigoare în România formularul de localizare. Obligatoriu test PCR la venirea din țări non UE sau carantină 10 zile. Decizii de ultimă oră la ședința de 4 ore de la Guvern
La ședința convocată de premierul Nicolae Ciucă, duminică la ora 11.00, au fost analizate diverse scenarii pentru a încetini răspândirea Omicron în România. și-au fost stabilite primele măsuri.

Ședința de la Guvern s-a încheiat, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a anunțat măsurile decise pentru limitarea răspânirii acestei noi tulpini.

Astfel, românii care vin din afara țărilor UE, au nevoie de un test PCR efectuat cu 48 ore înainte. Cei nevaccinați și care nu dețin un test PCR vor sta în carantina 10 zile.

Pentru cei care vin din țări UE, rămâne în vigoare certificatul verde. Nevaccinatii care nu dețin test PCR vor sta în carantina 14 zile.

Raed Arafat, secretar de stat, a anunțat că PLF, formularul de localizare va fi produs si de Romania și intra în vigoare din 20 decembrie.

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat el.

De asemenea, Arafat a cerut asigurarea de caravane de vaccinare si centre mobile.

Știrea inițială:

Ședință de urgență are loc, la această oră, la Palatul Victoria, unde autoritățile discută despre impunerea de noi restricții, după ce România a raportat primele două cazuri de infectări cu tulpina africană.

Antena 3 transmite că printre restricții s-ar afla și introducerea certificatului verde la intrare în biserică, precum și testarea tuturor celor care revin în țară, indiferent că sunt sau nu vaccinați.

Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre măsuri temporare, ”până ne lămurim ce este cu această tulpină”.

 


Accesează: