Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în privința carantinării din România. Verdictul aruncă totul în aer
Decizie luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în privința carantinării din România. Verdictul aruncă totul în aer

Decizie luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în privința carantinării din România. Verdictul aruncă totul în aer

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care se referă la carantinare.

Europarlamentarul Cristian Terheș a publicat, miercuri, un mesaj pe contul de Facebook în care vorbește despre o decizie luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Curtea Supremă a anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care se referă la carantinare.

Europarlamentarul Cristian Terheș, comentariu despre o hotărâre foarte importantă luată de Curtea Supremă

Politicianul a prezentat această decizie foarte importantă, legată de una dintre deciziile esențiale luate în timpul pandemiei de coronavirus de autoritățile din România.

ICCJ a anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care se referă la carantinare. Acțiunea a fost făcută de av. Elena Radu. Mai jos aveți mînuță din dosarul 3251/2/2021. Lupta pentru drepturi și libertăți este una continuă. Nu contează dacă ai pierdut sau câștigat o bătălie, important e că lupta să continue”, a scris Cristian Terheș, cel care a oferit detalii despre sentință.

Detaliile verdictului dat de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în cazul deciziei de carantinare

„Complet de judecată: C5.4
Numărul documentului de soluționare: 3479/2021
Dată documentului de soluționare: 09.06.2021
Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare

Detalii soluţie: Admite recursul declarat de RADU ELENA împotriva sentinţei civile nr. 814 din 25 mai 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge, că inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Admite cererea formulată de reclamanta RADU ELENA, în contradictoriu cu pârâtul COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ .

Anulează Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefă instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi 9 iunie 2021. Prezența hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, în 24 de ore de la pronunțare.”