Decizie incredibilă luată de procurori în cazul Mirelei Vaida. Prezentatoarea de la Acces Direct, în pericol
- Nicolae Comănescu
- 17 aprilie 2021, 13:17
Mirela Vaida aștepta cu nerăbdare să vadă cum se va rezolva plângerea pe care a depus-o după ce a fost atacată în platoul emisiunii. Concluziile au dezamăgit-o crunt.
Problemele continuă pentru Mirela Vaida, după ce prezentatoarea de la „Acces Direct” a fost atacată în platoul emisiunii de o femeie, în timp ce se afla în direct. Evenimentul s-a produs la data de 19 martie, iar agresoarea a intrat în studioul emisiunii dezbrăcată complet. Ea a fost însoțită de o altă femeie, cunoscută ca fiind om al străzii. Identificate de autorități, cele două au fost internate la un spital de psihiatrie. Însoțitoarea a abordat-o din nou, marți, pe prezentatoare, și a spus că vrea să-i rupă picioarele.
Ea fusese externată de la psihiatrie. Se pare că a mai existat o persoană implicată în atac, dar aceasta nu a fost identificată. Mirela Vaida a mers la poliție și a depus plângere după acel atac.
Ce se precizează în ordonanța de clasare a procurorilor în cazul Mirelei Vaida
Însă, spre stupoarea prezentatoarei, procurorul de caz a luat o decizie neașteptată. El nu a încadrat acea faptă la tentativă de omor, după cum anunță siteul retetesivedete.ro. Procurorii au scris în ordonanţa de clasare și că, pentru a fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, este necesară întrunirea unor elemente obiective şi subiective, conform sursei citate. Totodată, procurorul a mai spus că este necesară stabilirea cu certitudine a intenţiei unei persoane de a suprima viaţa altei persoane pentru ca o persoana să fie acuzată.
Condițiile în care a fost atacată prezentatoarea de la Acces Direct
În momentul în care atacatoarea a spus că vrea să îi „rupă capul” Mirelei Vaida ar fi mărturisit aceste lucruri, ca să o determine pe prezentatoare să îi dea o sumă de bani pe care i-ar fi datorat-o, a spus procurorul.
El consideră că nu se întrunesc elementele infracţiunii de tentativă de omor. În plan obiectiv, procurorul de caz mai subliniază că este necesară existenţa unei acţiuni ale cărei caracteristici să conducă la concluzia că acţiunea a vizat luarea vieţii unei persoane. S-a mai menționat faptul că agresoarea a aruncat cu o piatră de dimensiune medie, de la trei metri depărtare, către o zonă care nu este considerată vitală şi într-un spaţiu deschis.