Evenimentul Zilei > International > Decizie de ultim moment a preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker. „Nu voi mai fi activ”
Decizie de ultim moment a preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker. „Nu voi mai fi activ”

Decizie de ultim moment a preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker. „Nu voi mai fi activ”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a anunţat că după încheierea mandatului său în actuala funcţie se va retrage din viaţa politică.

„Mulţi ani, am lucrat 12, 14 sau 16 ore pe zi”. După încheierea mandatului, „nu voi mai fi activ din punct de vedere politic. Voi scrie, voi face plimbări lungi. Nu mă voi mai implica activ în actualele politici, cu excepţia cazului în care observ ceva care să mă preocupe foarte mult”, a afirmat Jean-Claude Juncker

Juncker a afirmat că în timpul mandatului saă a avut mai multe situaţii care l.au solicitat foarte tare, şi a amintit despre situaţia financiară a Greciei, Brexit şi lipsa de solidaritate a ţărilor europene în problema imigraţiei.

La data de 15 iulie 2014 Juncker a fost ales de Parlamentul European în funcția de președinte al Comisiei Europene. A obținut 422 din cele 729 de voturi exprimate (751 în total), pragul necesar alegerii fiind de 376 de voturi. Și-a început mandatul în data de 1 noiembrie 2014, ca succesor al lui José Manuel Barroso. În data de 27 iunie 2014, în urma alegerilor europarlamentare, Juncker fusese propus de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, potrivit dcnews.ro