De ce ni se face rău în Biserică? Preoții deslușesc misterul. Acum s-a aflat adevărul

De ce ni se face rău în Biserică? Preoții deslușesc misterul. Acum s-a aflat adevărulSursa: arhiva EVZ

Sunt anumite persoane cărora li se face rău în timpul slujbelor religioase, fie că este vorba despre o nuntă sau de un alt tip de procesiune. Cine sunt cei expuși?

Nunta este unul dintre cele mai importante momente din viața fiecărui om. Emoțiile sunt pe măsură și nu puțini miri se simt rău mai ales în timpul slujbei religioase. De ce li se face rău și leșină? Iată o explicație oferită chiar de preoți, legată de această problemă. Necazuri au persoanele care nu și-au mărturisit păcatele. Și leșinul poate să apară și în timpul slujbelor mai lungi, nu neapărat cele în care se unesc un soț și o soție.

De ce leșină unele persoane în timpul slujbei religioase

„De obicei, în timpul slujbelor li se face rău celor care nu şi-au mărturisit păcatele. În timpul slujbei, harul lui Dumnezeu acţionează, dar sufletul pătat nu-l poate primi şi atunci omului i se face rău. Aceasta se întâmplă mai ales în timpul Cununiilor. Atunci, Biserica este goala, luminoasa, iar aerul, curat. După ce începe Cununia, miresei i se face rău şi leşină”, a afirmat părintele Ambrozie Iurasov, citat de doxologia.ro.

Astfel de probleme nu au și cei care fac mărturisirea și încep să se roage cu inima curată

„Însă cel care se va mărturisi cu inima curată şi va începe să se roage, va fi ajutat de harul Domnului să crească duhovniceşte. "Un astfel de om se simte bine în biserică, parcă se scufundă într-un ocean de dragoste la auzul cântărilor şi rugăciunilor bisericeşti. Dragostea lui Dumnezeu nu-l sufoca pe om, ci doar îl face să uite unde se află – în cer sau pe pământ.

O slujbă lungă (în mănăstirile de la Muntele Athos poate ţine şi 14 ore) i se pare atunci ca o clipă, fără să-şi dea seama. Dar asta se întâmplă doar cu cei care se roagă des, care se obişnuiesc cu starea de har şi rugăciune încă de acasă. Unii ca aceştia vin la biserică, unde rugăciunea lor lăuntrică este continuată de cea a slujbelor”, a mai precizat părintele Ambrozie Iurasov în Îndrumarul creştin pentru vremurile de azi.

Ne puteți urmări și pe Google News