Evenimentul Zilei > Social > De ce e bine să folosești oțetul în loc de balsamul de rufe. Să nu vă fie teamă de miros, dispare imediat
De ce e bine să folosești oțetul în loc de balsamul de rufe. Să nu vă fie teamă de miros, dispare imediat

De ce e bine să folosești oțetul în loc de balsamul de rufe. Să nu vă fie teamă de miros, dispare imediat

Oțetul alb nu numai că nu distruge culorile țesăturilor, ci ajută la intensificarea acestora după ce detergenții le-au diminuat. Iar mirosul nu este o problemă, deoarece dispare foarte repede.
Oțetul poate fi folosit atât în bucătărie cât și la curățenie dar şi la spălarea hainelor. Oțetul alb ajută la intensificarea culorilor și la menținerea albului pur al țesăturilor.
Pentru a te bucura de acest beneficiu, pune puțin oțet alb în sertărașul pentru balsam din mașina de spălat. Nu-ți fie teamă de mirosul puternic al oțetului. Ciclul de spălare și detergentul în sine previn imprimarea acestuia în haine.

Spălarea rufelor cu ajutorul oțetului alb

Folosit corect, oțetul poate fixa pigmenții în fibrele hainelor. De altfel, el este utilizat în vopsirea materialelor textile. Pentru a obține acest rezultat, trebuie să pui rufele la înmuiat într-un lighean cu apă amestecată cu o jumătate de cană cu oțet alb.

Balsamul de rufe poate oferi hainelor un parfum intens, dar dacă îți dorești o variantă naturală cu care să-l înlocuiești poți folosi oțet alb. Acesta înmoaie fibrele și îmbunătățește textura. Este nevoie doar de o jumătate de cană cu acest ingredient folosit la ultimul ciclu de clătire.

Datorită acidului acetic pe care-l conține, oțetul descompune resturile de detergent ce se depun în timp pe haine, așternuturi și prosoape. Dacă nu sunt îndepărtate, pot provoca iritații ale pielii sensibile, mai ales în cazul copiilor. O singură cană cu acest ingredient la ciclul de clătire al mașinii de spălat va face diferența.

De altfel, oțetul poate îndepărta urmele de calcar, murdărie sau detergent din mașina de spălat. Tot ce trebuie să faci este să torni o cană cu acest lichid în recipientul pentru detergent și să pornești mașina de spălat goală, la un program normal de spălare. Ideal este să repeți procedura lunar.

Cum poți folosi oțetul ca să albești hainele și ca să elimini mirosurile neplăcute

Oțetul funcționează foarte bine și ca înălbitor. Acest ingredient popular în bucătărie elimină petele și chiar previne îngălbenirea hainelor albe. Pentru cel mai bun rezultat trebuie să torni o cană și jumătate cu oțet alb în mașina de spălat, în timpul ultimului ciclu de clătire.

În cazul în care unele haine au prins miros neplăcut ce persistă chiar și după spălare, oțetul le poate salva. Procedura este similară – se toarnă o cană cu oțet la ultimul ciclu de clătire al mașinii de spălat.

Oțetul mai are un efect excelent asupra hainelor – previne formarea scamelor, întrucât reduce electrizarea. Se adaugă lichidul în recipientul pentru balsamul de rufe al mașinii de spălat la fiecare program de spălare.

Previne scămoșarea

Majoritatea hainelor după numai câteva spălări au început să se scămoșeze. Pentru a preveni acest incovenient, nu ezita, adaugă puțin oțet alb la spălare, iar materialul se va menține în stare optimă pentru mai mult timp.

Procedeul este la fel de simplu: la ultima clătire a rufelor, adaugă o jumătate de cană de oțet alb (100 ml). Rezultatele sunt uimitoare.

Oțetul alb prelungește viața mașinii de spălat

Pentru a prelungi viața mașinii de spălat, pornește un ciclu de spălare o dată pe lună doar cu apă și oțet alb în cuvă.

Pentru a menține calitatea garniturii de cauciuc și a elimina resturile de săpun sau mucegai, curăț-o cu o cârpă umezită cu oțet alb. Folosirea regulată a acestui produs ajută la prevenirea mirosurilor neplăcute și la menținerea în stare bună a mașinii de spălat, recomandă dozadesanatate.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: