De ce are nevoie, de fapt, Capitala? Un nume greu aruncă bomba: „Referendum!”

De ce are nevoie, de fapt, Capitala? Un nume greu aruncă bomba: „Referendum!”

Marele politolog român Alina Mungiu Pippidi dezvăluie de ce are nevoie, de fapt, Capitala, pentru a scăpa din acest impas.

„Clamate de mai mulți câștigători, alegerile locale pot fi înțelese de abia la proba guvernării.

PSD a câștigat cele mai multe voturi în București la Consiliul General, dar și în aproape toate sectoarele. Pentru Consiliul General al municipiului, ca și în multe alte sectoare, PNL și USR-Plus au împreună o majoritate simplă, dar nu ar putea realiza o majoritate calificată (2/3) nici măcar cu voturile PMP, care a încercat să capete un viceprimar.

Anume, pe Mihai Neamțu, promotorul eliminării educației de gen și a referendumului pentru familie, laolaltă cu PSD, care a făcut praf ultima carte a lui Liiceanu pe motivul că e demodat să te referi la Inchiziție drept ceva rău (!). Într-un singur sector PSD ar putea forma o majoritate în Consiliul Local. Primarii ex-PSD ca Piedone sau Negoiță își vor găsi drumul înapoi la PSD, fie ca aliați, fie ca membri- îi oprește doar gelozia Gabrielei Firea, dar după auditurile din Primăria generală Gabriela va fi mai ocupată să se apere în anii care vin decît să-i atace pe alții, pentru că, deși a făcut și lucruri bune la primărie și a fost un candidat performant, a tratat legea și regulile cu o creativitate demnă de Voluntari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și acum alții umblă în hîrtiile ei și nu mă îndoiesc că vor găsi cauze de scandal perpetuu pe acolo”, scrie Alina Mungiu Pippidi.

Ce înseamnă asta, pe scurt

„Alegerile la nivel național nu au fost câștigate de nimeni. PSD a pierdut supremația de la precedentele, dar atât.

Țara este împărțită, cum a fost întotdeauna, nu atît pe linia urban-rural, cît pe generații și ocupații.

Nu e de mirare că mulți oameni dependenți de stat votează cu stînga, retorica lui Cîțu și Năsui nu poate decît să bage spaima în ei.

O țară obiectiv împărțită nu poate fi condusă de o parte contra celeilalte. Are nevoie de un pact, indiferent cine e la guvernare.

Partidul revoluționar USR tocmai ne-a arătat că sub conducerea băieților cu misiune -Ghinea și înlocuitorul de Ghinea, Barna-, se poartă ca partidul bolșevic: toată diaspora aia care le-a umflat pînzele e călcată în picioare și ei nu vor da înapoi, că rețeaua de influență și fiecare nod al ei este modul de funcționare al acestor oameni”, a mai spus politologul român.