De câte ore de somn are nevoie un copil în fucție de vârstă. Descoperirea cercetătorilor

De câte ore de somn are nevoie un copil în fucție de vârstă. Descoperirea cercetătorilor Sursa:sfatulparintilor.ro

Mulți părinți se întreabă câte ore ar trebui să doarmă copilul lor, iar specialiștii au venit cu răspunsul. Acest aspect depinde de vârstă și de programul fiecărui tânăr.

„Cât ar trebui să doarmă un copil?” este o întrebare tot mai des întâlnită în rândul mamelor. Studiile au descoperit că acest lucru depinde de vârsta și de stadiul dezvoltării fiecărui tânăr. Micuții nu se pot dezvolta corespunzător fără odihnă și relaxare.

Un studiu recent a dovedit faptul că preșcolarii care merg la culcare mai devreme au un risc mai scăzut de a suferi de obezitate în anii adolescenței.„Alte cercetări au arătat beneficii în ceea ce privește comportamentul copiilor, dezvoltarea cognitivă și atenția. O rutină a somnului, inclusiv ora de culcare stabilită cât mai devreme, poate preveni de asemenea și probleme cu somnul cum ar fi dificultățile în a adormi sau trezirea în timpul nopții”, potrivit declarației făcute pentru CNN de conducătorul cercetării amintite, Sarah Anderson.

Programul de somn al unui copil

Acesta a mai declarat că nu este foarte importantă ora la care copilul merge la culcare, ci calitatea somnului. American Academy of Sleep Medicine a actualizat recomandările privind somnul la copii în funcţie de vârsta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bebeluși 4-12 luni: 12-16 ore de somn

Concediul de creștere a copilului ar putea fi acordat simultan ambilor părinți. Când ar putea intra în vigoare

Sursa: Wikimedia

Copii de 1-2 ani: 11-14 ore de somn

Copii 3-5 ani: 10-13 ore de somn

Copii 6-12 ani: 9-12 ore se somn

Adolescenți 13-18 ani: 8-10 ore de somn pe noapte

Un copil care beneficiază de un somn de calitate în mod constant se va bucura de beneficii precum:

Se va putea concentra mai mult timp asupra unei activități Va avea o mai bună abilitate de a găsi soluții pentru rezolvarea de probleme Va fi mai creativ Va fi mai capabil să învețe și să memoreze lucruri noi Va avea mai multă energie Va putea să ia mai bine decizii

Mai mult, specialiștii au descoperit că un nou-născut poate dormi cam 16 ore pe zi, trezindu-se pentru hrănire și schimbare. Pe măsură ce bebelușii avansează în vârstă, au nevoie de mai puțin somn în timpul zilei și mai mult pe timp de noapte. Până la 6 luni, unii copii vor dormi în timpul nopții, plus încă 2-3 reprize de somn în timpul zilei. Cu toate astea, ei au mai declarat că fiecare copil are ritmul lui.