Evenimentul Zilei > Social > De-a râsu-plânsu! Ce s-a întâmplat cu corturile militare COVID de la „Ana Aslan”
De-a râsu-plânsu! Ce s-a întâmplat cu corturile militare COVID de la „Ana Aslan”

De-a râsu-plânsu! Ce s-a întâmplat cu corturile militare COVID de la „Ana Aslan”

Corturile militare COVID de la "Ana Aslan" nu au făcut faţă ploilor din ultima perioadă

Decizia înlocuirii corturilor cu module a fost luată de Ministerul Apărării împreună cu Ministerul Sănătății, după ce o parte dintre corturile de acolo de la „Ana Aslan” se inundau frecvent.

La „Ana Aslan” este un teren mlăştinos şi s-a știut acest lucru. Au decis să meargă cu această soluție mizând pe motopompele de mare capacitate care trăgeau apa venită din sol, dar ploile din ultima perioadă au complicat lucrurile.

Apa a ajuns în unele corutiri, iar terenul redevine extrem de mlăștinos. Pacienţii erau mutați dintr-un cort în altul. Acum a rămas în funcțiune doar Secţia ATI amenajată în clădire, unde toate cele 15 locuri sunt ocupate. Deja corturile au fost demontate sau sunt în curs de demontare şi vor fi aduse module.

Ministerul Apărării susţine că au de gând ca acest spital să funcţioneze şi pe timpul iernii, iar modulele sunt singura soluție de durată.

,,Internările la „Ana Aslan” vor fi reluate în scurt timp, însă este o chestiune de zile până când se va reveni la această variantă tehnică mult mai bună. Astfel de spitale de campanie, dar cu module, spitale noi, nu primul tip ROL 2 existent în România la vremea respectivă, mai funcționează la Constanța sau Timișoara, însă acolo terenul este stabil şi nu pune probleme”, a  spus Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN

,,Vă pot spune că la Ana Aslan executăm în acest moment lucrări de îmbunătățire, de upgradare a condițiilor de cazare pentru pacienții ușor simptomatici sau asimptomatici, pentru pacienții pozitivi. Aceste lucrări nu se pot executa cu pacienți internați, de aceea la această oră sunt sistate internările tocmai pentru a trece de pe soluția de cazare în corturi pe o soluție mult mai modernă și care asigură funcționarea pe o perioadă mult mai mare, pe module”, a  adăugat sursa citată.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: