Dănuț Lupu, supărat că n-a fost invitat la meciul Generației de Aur: Eu am construit această echipă

Dănuț Lupu, supărat că n-a fost invitat la meciul  Generației de Aur: Eu am construit această echipă Sursa foto: arhiva EVZ

Dănuț Lupu a făcut un meci mare în tricoul echipei naționale contra Danemarcei la sfârșitul lui 1989. Fost mare mijlocaș a declarat că a ajutat foarte mult Generația de Aur, dar că n-a fost invitat le meciul de adio. El a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren în victoria contra Danemarcei, scor 3-1, din noiembrie 1989, partidă care a calificat România la Campionatul Mondial din 1990.

Dănuț Lupu n-a fost invitat la meciul Generației de Aur

Dănuț Lupu a spus că și-ar fi dorit să vină la meciul de adio al Generației de Aur, dar că nu a fost invitat. El a declarat că pe mulți fotbaliști i-a deranjat sinceritatea lui și că acesta este motivul pentru care nu a fost chemat la marele eveniment.

Generația de Aur, fotbal

Generația de Aur. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ce spune Dănuț Lupu

„Eu am spus-o și poate asta i-a deranjat. Eu am construit această Generație de Aur! Nu singur, eu și cu cei din 1989. Poate că această Generație de Aur este datorită meciului din 1989, când ne-am calificat contra Danemarcei. Datorită acelui eveniment s-a născut echipa asta. Nu sunt invitat. Normal că mi-aș fi dorit, dar în contextul actual, în care știu ceea ce se întâmplă… și poate asta-i deranjează, că eu spun lucrurilor pe nume. Știi care e problema celor care nu m-au invitat? Eu m-am considerat, toată viața, prieten cu fotbaliștii, nu m-am considerat fotbalist”, a comentat Dănuț Lupu pentru ProSport.

Dănuț Lupu

Dănuț Lupu. Sursă foto: Facebook/ Ionel Stoica

A fost un fotbalist atipic

El a declarat că n-a jucat niciodată fotbal pentru bani, ci pentru public. Acesta a spus că a plecat de la Brescia unde câștiga sume mari și că a semnat cu Rapid.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Având doar 17 selecții la echipa națională, nu sunt fotbalist. Poate aici a fost greșeala mea, am iubit fotbalul mai mult ca orice și am jucat pentru nebunii ăia frumoși din tribună. Cineva m-a învățat și mi-a spus că e mult mai greu să dai o pasă de gol decât un gol. Am jucat pentru public, mi-a plăcut să-mi scandeze numele, de-aia, poate, fotbalul nu l-am jucat precum majoritatea, pentru interese materiale, am făcut-o, pur și simplu, pentru că mi-a plăcut. Puțină lume știe că am plecat de la Brescia, unde aveam 800.000 de dolari pe an și am venit la Rapid, pe 30.000” – Dănuț Lupu.