Expoziție pentru Generația de Aur. Microbiștii vor putea retrăi amintirea meciurilor legendare

Expoziție pentru Generația de Aur. Microbiștii vor putea retrăi amintirea meciurilor legendare „Generația de Aur”. Sursa Foto: Facebook

Generația de Aur a fotbalului românesc va fi celebrată la Art Safari printr-o expoziție temporară, în perioada 23 mai și 2 iunie, în contextul finalei de adio pe care formidabilii jucători o vor juca în fața unui stadion plin de suporteri, pe 25 mai, pe Arena Națională.

Generația de Aur, celebrată la Art Safari

Expoziția marchează performanțele excepționale ale echipei naționale la Campionatul Mondial din 1994, unde jucătorii noștri au ajuns până în sferturile de finală, după o victorie împotriva Argentinei. Echipamente sportive din colecții private, printre care și tricoul purtat atunci de Gheorghe Hagi, cu semnătura lui olografă, articole și fotografii rare de la acel meci istoric, vor putea fi văzute în cadrul expoziției.

„Art Safari devine destinația perfectă în perioada următoare și pentru iubitorii de sport, în special de fotbal. Indiferent dacă suntem sau nu „microbiști”, această expoziție se adresează tuturor românilor și tuturor generațiilor. Vă invităm să retrăiți amintirea acelui meci formidabil alături de alți fani ai fotbalului, de copii, de nepoți și să descoperiți simboluri ale acelui moment, pe care le scoatem în premieră din arhive și din colecții private”, declară Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

Generația de Aur a Naționalei României de Fotbal

Generația de Aur. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În urmă cu 30 de ani, la Mondialul din '94 care a avut loc în Statele Unite, naționala României a scris cea mai frumoasă pagină din istoria fotbalului românesc. Echipa a ajuns în sferturile de finală împotriva Suediei, în urma eliminării Argentinei din competiție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Generația de Aur, pregătită de meciul de adio

Astăzi, jucătorii din acea generație de excepție se pregătesc să ofere un meci memorabil de adio în fața unui stadion plin de suporteri. Pe 25 mai, pe Arena Națională, se vor întâlni într-un meci special cu o echipă de foste staruri internaționale, cu José Mourinho antrenor, o ocazie specială pentru fanii fotbalului românesc să retrăiască amintiri de acum 30 de ani.

Generația de Aur.

Generația de Aur. Sursa foto Art Safari

Pentru a marca acest moment istoric, Art Safari organizează o expoziție temporară care va explora realizările impresionante ale Generației de Aur. De la echipamentele originale purtate de starurile fotbalului românesc, articole și reviste vechi din colecții private importante, până la fotografii iconice, expoziția oferă o altfel de perspectivă asupra unei epoci de aur a fotbalului românesc.

Surprize mari la expoziția Art Safari

Cea mai importantă piesă de la expoziție va fi chiar tricoul oficial al echipamentului național, cu semnătura olografă a legendarului Gheorghe Hagi, ce provine dintr-o colecție privată. Gheorghe Hagi este evocat și în expoziția „Istoria României în 100 de portrete”, ce poate fi văzută la Art Safari până pe 28 iulie, printr- o fotografie din arhiva Agerpres și tricoul purtat de „Zecele” României la Campionatul European de Fotbal din 1996, din colecția Blogu’ lu’ Otravă.

Și echipamentele altor legende ale fotbalului românesc, precum Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș, Florin Prunea, Ionuț Lupescu, Dorinel Munteanu și Dan Petrescu, vor putea fi admirate la Art Safari.