Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Funeriu îl pune la punct de Stelian Ion: „A devenit ministrul plânsotecii cu spectatori”
Daniel Funeriu îl pune la punct de Stelian Ion: „A devenit ministrul plânsotecii cu spectatori”

Daniel Funeriu îl pune la punct de Stelian Ion: „A devenit ministrul plânsotecii cu spectatori”

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a lansat un atac dur la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, pe care îl consieră a fi „un gargaragiu” și un „zero barat”. „Este însă expert în a arunca vina” pe alții.

Funeriu și-a pus întrebarea „nu știu cât timp îl mai suportă premierul în guvern?”. El consideră că Stelian Ion decredibilizează întregul demers guvernamental în Justiție.

„Stelian Ion a devenit ministrul plânsotecii cu spectatori. După 7 luni de mandat nu a reușit nimic din ce a promis. Nu a terminat cu pensiile magistraților, nu a revigorat parchetele, nu a sporit accesul oamenilor la justiție, nu a ameliorat situația instanțelor, nu a desființat secția specială, pe scurt, zero pe linie. Un zero barat gargaragiu. Să îi spună cineva că miniștrii, contrar copiilor de mingi, joacă. Iar cei buni mai și câștigă.
Este însă expert în a arunca vina.

Azi e de vină UDMR. Mâine CCR și CSM. Poimâine portarul de la bloc. Nu știu cât timp îl mai suportă premierul în guvern. Este foarte periculos să ai asemenea gargaragii în guvern, pentru că decredibilizezi întregul demers guvernamental în justiție”, a scris Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Stelian Ion în conflict cu UDMR

Stelian Ion, a declart cu câteva zile în urmă că SIIJ nu a putut fi desfiinţată până în acest moment pentru că „o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau alături de PSD, adică UDMR”.

„O să o spun abrupt, ca să nu ne învârtim în jurul cozii: n-am desfiinţat-o pentru că o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau, la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR. A votat şi înfiinţarea SIIJ, a votat şi legile Justiţiei varianta Iordache, a votat şi Codul penal şi cel de procedură penală. Odată ce s-a încheiat acel capitol trecem deoparte şi încercăm să creăm ceva nou şi sperând cumva că o să îşi schimbe atitudinea şi abordarea faţă de justiţie, faţă de lupta anticorupţie. Parţial, am avut semnale că acest lucru se întâmplă, pentru că s-a semnat un program de guvernare în care la capitolul Justiţie era clar stabilită prima măsură pe termen scurt desfiinţarea Secţiei speciale, la un punct mai jos era refacerea competenţei DNA pe ce privea infracţiunile de corupţie săvârşite de magistraţi. De aceea am şi acceptat mandatul de ministru al Justiţiei, pentru că este un program foarte bine articulat”, a afirmat Stelian Ion