„Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern. Noi a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară, era un lucru de la sine înţeles, pentru că nu puteau oamenii să aştepte să mai treacă timpul şi ştim foarte bine că avem o serie de priorităţi şi toate acestea presupun şi o dublare a proiecţiei financiare”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Reamintim că tensiunile dintre Guvern și Administrașia Prezidențială s-au agravat atât pe fondul mitingului din 10 august cât și din cauza rectificării bugetare.

 

Ultima ședință a CSAT a fost anulată de către Iohannis, deoarece, conform declarațiilor liderului de la Cotroceni, consensul a fost imposibil. Cu toate că nu a primit avizul CSAT, rectificarea bugetară a fost adoptată, fapt care a stârnit nemulțumirea lui Iohannis. Acesta a chemat-o pe Viorica Dăncilă la consultări, dar la data propusă de Iohannis, preimierul a efectuat o vizită de lucru în Spania. Prin urmare, la consultări au fost trimiși ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici si ministrul Justiției, Tudorel Toader. La rândul său, Iohannis a trimis trimis doi consilieri pentru a discuta problema rectficării bugetare.

 

Te-ar putea interesa și: