Dan Vîlceanu nu riscă să îmbătrânească după gratii: Ce i-au cerut colegii din partid să facă cu banii. „Asta ar fi nelegal”

Dan Vîlceanu nu riscă să îmbătrânească după gratii: Ce i-au cerut colegii din partid să facă cu banii. „Asta ar fi nelegal”Dan Vîlceanu. Sursa foto: EVZ

„Alocarea (n.r. banilor), la modul la care s-a pus în discuție la acea ședință, a fost nelegală”, a acuzat secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, făcând referire la faptul că anumiți liberali i-au propus, într-o formulă ilegală, să acorde bani din subvenția primită de partidul PNL, de la bugetul de stat, către filialele județene.

E scandal pe bani în Partidul Național Liberal, dar Dan Vîlceanu nu se lasă. Cel puțin în fața colegilor din partid, care i-au propus să acorde sume de bani organizațiilor județene, într-o formulă ilegală, din subvenția primită de formațiunea politică de la bugetul de stat, secretarul general al PNL a susținut că el nu vrea să ajungă după gratii pentru un astfel de demers.

Trebuie menționat că formațiunile parlamentare din România primesc, lunar, o sumă de bani sau o subvenție pentru desfășurarea activităților politice pe care le demarează. Banii din de la bugetul de stat și pot fi investiți doar în anumite tipuri de activități, precum deplasări în scop politic, oferirea de salarii, efectuarea de sondaje sau plata chiriilor.

Dan Vîlceanu fuge de închisoare

„Da, a fost un mod mai plastic de a mă exprima”, a spus secretarul general al PNL, duminică seară, confirmând că le-a transmis colegilor de partid că el nu vrea să riște să facă închisoare.

Comentând situația din ședința PNL cu pricina, Dan Vîlceanu a precizat că astfel de cheltuieli, făcute din subvenție, „trebuie ținute foarte strict, pentru că sunt explicații pe care trebuie să le dai, avem controale de la AEP în fiecare an”.

„Secretarul General PNL are responsabilitatea cheltuirii acestor bani”, a mai adăugat Dan Vîlceanu.

PNL a avut o abordare „nelegală”

„Alocarea la modul la care s-a pus în discuție la acea ședință a fost nelegala. Ca sumele sa fie alocate într-un anumit procent către filialele județene.

De exemplu, ca 20-30% din subvenție să meargă pur și simplu alocată către organizațiile județene. Asta ar fi nelegal, nu poți tu de la tine putere să acorzi filialelor, trebuie să dai pe anumite cheltuieli considerate eligibile în legislația românească.

Modul de atribuire a fost în discuție. Vii cu contractul la București, îți semnează Secretarul General si Trezorierul, dar nu pe formula propusa”, a explicat Dan Vîlceanu, într-o intervenție televizată la DIGI24.

Ne puteți urmări și pe Google News