Evenimentul Zilei > Politica > Carmen Dan îl implică pe Toader în DOSARUL 10 august. Ce spune despre eventualul conflict cu Dragnea.
Carmen Dan îl implică pe Toader în DOSARUL 10 august. Ce spune despre eventualul conflict cu Dragnea.

Carmen Dan îl implică pe Toader în DOSARUL 10 august. Ce spune despre eventualul conflict cu Dragnea.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut o intervenție telefonică la România TV în care a declarat că a început demersurile privind desecretizarea documentelor pe care procurorii de la Parchetul General le-au solicitat în cazul violențelor din 10 august 2018.

„Am transmis cu celeritate toate documentele solicitate de Parchetul General, ba le-am asigurat şi suportul logistic, le-am pus la dispoziţie ofiţeri pregătiţi cu care să facă verificările. Am început inclusiv acele demersuri pentru desecretizarea unor documente pe care Parchetul le-a cerut desecretizate, chiar dacă numai un judecător poate cere acest lucru”, a declarat Carmen Dan.

Ea a mai declarat că va cere punctul de vedere al ministrului Justiției Tudorel Toader privind aceste documente.

„Referitor strict la declasificarea acestor documente, existente deja la Parchet, pot să vă spun că din punct de vedere al oportunităţii structurile care gestionează documentele în cauză au ajuns la o soluţie de declasificare parţială, însă nu vreau să vă ascund faptul că, instituţional, aşteptăm şi un punct de vedere de la ministrul Justiţiei, care să clarifice mai bine şi acest aspect”, a mai spus ministrul de Interne.

Ea a mai fost întrebată daca a existat un conflic cu președintele PSD, Liviu Dragnea, privind desecretizarea documentelor.

„(…)Absolut nicio discuţie nici referitoare la desecretizare, nici referitoare la derularea evenimentelor din 10 august, nici înainte de aceste evenimente, nici ulterior producerii acestora”, a declarat Dan.